Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Världsettorna vann i Rom

Tennisens världsettor Iga Swiatek och Novak Djokovic går in i Franska mästerskapen som färska turneringssegrare.
Båda vann i Roms grusturnering.
Tennis • Publicerad 15 maj 2022
Iga Swiatek under finalen, mot Ons Jabeur, i Rom.
Iga Swiatek under finalen, mot Ons Jabeur, i Rom.Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Swiatek förlängde sin segersvit till 28 raka matcher, inklusive fem turneringar. Polskan spelade ut tunisiskan Ons Jabeur med 6–2, 6–2 i finalen.

Swiatek är förstås storfavorit i årets grand slam-turnering på grus, på Roland Garros i Paris som inleds nästa söndag. Hon vann Franska mästerskapen 2020, då som 54-rankad.

Annons

Swiatek har nu en längre segerrad än Serena Williams hade 2014–2015. Nästa segersvit att slå är Justine Henins 32 segermatcher i följd, som belgiskan hade 2007–2008. Den längsta segersviten inom den internationella damtennisen är Martina Navratilovas 74 från 1984.

Novak Djokovic inledde finalen mot greken Stefanos Tsitsipas med att ta hem första set med 6–0. I det andra hämtade serben in ett stort underläge och vann i tiebreak, 7–5.

Det är sjätte gången som Djokovic vinner Roms grusturnering och finalsegern var hans första sedan i Paris i november.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons