Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Dubbla svenska glädjeämnen i Kenya

Europatourtävlingen i Kenya bjuder på dubbla svenska glädjeämnen.
Linnea Ström leder.
Och Julia Engström, stjärnskottet från 2020, är tillbaka med besked efter sitt långa skadeuppehåll.
Golf • Publicerad 10 februari 2022
Linnea Ström. Arkivbild.
Linnea Ström. Arkivbild.Foto: Matt Slocum/AP/TT

25-åriga golfaren Linnea Ström har aldrig tidigare vunnit på Europatouren. Kanske är det dags den här veckan.

Efter första dagens spel i kenyanska Vipingo Ridge är Ström i ensam ledning på fyra under par. Svenskan rivstartade med fyra birdies på de sex första hålen, och var som bäst sex slag under par för dagen. Men en dubbelbogey och två bogeys gjorde att hon till slut landade på 68 slag, två bättre än tvåan Emma Grechi från Frankrike.

Annons

"Jag spelade stabilt idag, hade åtta birdies, men gjorde också några misstag. Jag är nöjd med mitt resultat, men det är lite som jag måste klura ut, framför allt när vinden kommer från höger till vänster", säger Ström i ett pressmeddelande.

Det var svårspelat i vinden.

"Slog man inte bollen dit man ville kunde den studsa fel. Men vinden gör mig inget. När det blåser får jag bara påminna mig om att vara mer avslappnad", säger Ström.

Ytterligare ett slag bakom återfinns en annan svenska, 20-åriga talangen Julia Engström, som i sin första tävling på över ett år levererar direkt.

Engström hade ett strålande golfår 2020 när hon som tonåring slog till med dubbla segrar på Europatouren. Hon såg länge ut att kunna konkurrera om en plats i Europas Solheim Cup-lag förra året, men ryggproblem satte stopp, och inte förrän nu är hon tillbaka.

Första rundan i Kenya gick hon på ett under par, efter fem birdies och fyra bogeys.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons