Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stormatch av Hedman när Tampa Bay utjämnade

Tampa Bay repade sig, vann över Toronto och jämnade ut åttondelsfinalsserien i Stanley Cup-slutspelet. Victor Hedman svarade för hela fyra poäng.
Ishockey • Publicerad 5 maj 2022
Tampa Bays Victor Hedman (77) firar sitt mål mot Toronto med Steven Stamkos (91).
Tampa Bays Victor Hedman (77) firar sitt mål mot Toronto med Steven Stamkos (91).Foto: Nathan Denette/The Canadian Press/AP/TT

De dubbelt regerande Stanley Cup-mästarna Tampa Bay studsade tillbaka efter den inledande brakförlusten mot Toronto i Stanley Cup-slutspelet. På bortaplan vann Floridalaget med 5–3. Det är nu ett lika i serien.

– Jag tror att vi var lite mer desperata och vi kämpade hårt, det är det som spelar roll, säger Hedman.

Annons

– Om man förlorar två i rad i slutspelet är det aldrig bra eftersom det är först till fyra. Vi går ut på isen med filosofin att vi vill studsa tillbaka direkt, och i dag visade vi hur vi gör det, fortsätter han.

Tre assist tillsammans med ett skott i mål – det är första gången som Hedman lyckas plocka fyra poäng i en slutspelsmatch i NHL.

Nikita Kutjerov gjorde ett mål och två assist, Brayden Point, Corey Perry och Brandon Hagel gjorde varsitt mål.

Andrej Vasilevskij hämtade sig efter 0–5-förlusten och räddade 31 skott i Tampamålet.

Lindholm utgick

I en av de andra åttondelsserierna på östkusten utökade Carolina sin ledning till 2–0 över Boston efter en 5–2 -vinst på hemmaplan.

Bostons Hampus Lindholm lämnade isen i slutet av andra perioden efter att ha blivit tacklad av Andrej Svetjnikov. Lindholm spelade inte mer efter det.

– Han mår inte så bra, säger Bostontränaren Bruce Cassidy under presskonferensen efter matchen.

– Han har en skada på överkroppen.

Jesper Fast gjorde ett mål för Carolina.

Ek tvåmålsskytt

Joel Eriksson Ek gjorde två mål och en assist när Minnesota besegrade St Louis med 6–2 och kvitterade till 1–1 i matchserien.

Annons

Men ryssen Kirill Kaprizov hade ännu bättre lycka vid målet och gjorde hattrick.

Jonas Brodin svarade för två assist i segermatchen.

Det blev en storseger även för Edmonton som krossade Los Angeles med 6–0. Edmontons målvakt Mike Smith räddade 30 skott. Evander Kane svarade för två mål och en assist. Det står nu 1–1 i matcher.

Alla matchserier i slutspelet avgörs i bäst av sju matcher.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons