Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tegnell tveksam till storpublik i EM

Det är tveksamt om det kommer att kunna vara fulla läktare under fotbolls-EM nästa år. Det säger statsepidemiolog Anders Tegnell.
Fotboll • Publicerad 25 november 2020
Anders Tegnell tror inte att det kan bli någon "gul vägg" på Sveriges EM-matcher i sommar, i alla fall ingen stor svensk publik som här i VM 2018.
Anders Tegnell tror inte att det kan bli någon "gul vägg" på Sveriges EM-matcher i sommar, i alla fall ingen stor svensk publik som här i VM 2018.Foto: Maja Suslin /TT

EM skulle ha arrangerats i år i tolv städer i elva nationer. På grund av coronapandemin flyttades EM fram ett år.

Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, hoppas förstås att mästerskapet ska kunna genomföras inför fulla läktare i juni och juli 2021, men är berett på att det kanske inte kan bli så om inte smittspridningen avtar betänkligt.

Annons

Besked om hur EM ska genomföras, det talas även om att flytta det till ett land, kommer inte förrän i vår.

Tegnell är i nuläget tveksam till ett EM med storpublik.

– Det är så långt fram att det är svårt att veta men jag tror att vi kommer att vara väldigt försiktiga med stora publikansamlingar ganska lång tid framåt. Om vi har landat i något nästa sommar, det vet jag faktiskt inte i dag. Jag tror i alla fall att det kommer att vara begränsningar på hur många som kan vara med, säger Tegnell.

– Vi får hoppas att vi kunnat hanterat det så bra fram till dess att vi kan ha viss publik men det blir nog inte som det brukar vara.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons