Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Timmen är slagen – FKK-kaptenen om avgörandet

Timmen är slagen.
Nytt kontrakt, kval eller i värsta fall degradering.
Allt detta ligger i potten för FK Karlskrona i dag.
Karlskrona • Publicerad 10 november 2018
Var hamnar Jesper Gustafson och FK Karlskrona? Nytt kontrakt, kval eller degradering – sista matchen mot Torn avgör FKK:s öde.
Var hamnar Jesper Gustafson och FK Karlskrona? Nytt kontrakt, kval eller degradering – sista matchen mot Torn avgör FKK:s öde.Foto: Bosse Nilsson

Tornvallens konstgräsplan i Lund är skådeplatsen för FK Karlskronas sista match seriematch det här året.

Sex lag är inblandade i bottenstriden, fyra av dem riskerar nedflyttning.

Annons

Det kommer att bli en eftermiddag fylld av nerver och dramatik, men FK Karlskronakaptenen Jesper Gustafson kan ändå luta sig mot att FKK har ett av de bättre utgångslägena.

– Vi är tacksamma för att vi har det i egna händer, säger han.

Seger och en stökig säsong både på och utanför planen avslutas med nytt kontrakt.

Oavgjort betyder sämst kval.

FKK kan förlora och ändå klara sig, men då är laget i händerna på vad som händer på övriga arenor.

– Det är mycket som står på spel, men samtidigt är vi fokuserade på att greja detta.

Hur mycket har du tänkt på den här matchen under veckan som gått?

– Kanske inte så mycket på själva matchen, utan jag har mer tänkt på att vi ska fixa det. Vi har tränat bra, men också använt tid till att prata och ha kul. Jag tycker vi har legat på en bra mental nivå, det har inte varit någon osund spänning.

Har din roll som lagkapten varit extra viktig de här dagarna fram till match?

– Nej, det skulle jag inte vilja säga. Vi har alltid försökt ha en kultur där alla får vara med och ta plats. Min roll som kapten är mer att jag försöker vara en förebild på träning och i matcher. Sen har jag kanske gett några stödjande ord till några av de yngre spelarna som inte varit i den här typen av situation tidigare.

Annons

Hur mycket fokus ligger på motståndarna Torn?

– Inte mycket alls skulle jag vilja säga. Vi har främst fokus på oss själva, hur vi ska uppträda för att vinna, men också hur vi med vårt sätt att spela kan förhindra Torn från att göra som de vill.

Om FKK fått slita på planen den här säsongen så har klubben gått en minst lika tuff match vid sidan av. Löneutbetalningarna till spelartruppen har under hösten släpat, ett miljonminus väntar och beslutet att lägga ner division 3-laget Karlskrona UF till nästa säsong är redan taget.

Ett förnyat division 1-kontrakt hade varit ett välkommet avslut på 2018.

– Det är alltid svårt att säga hur det påverkat oss spelare. Även om det inte går att argumentera för att det påverkat positivt, så har tycker jag vi har tagit det bra och visat styrka som grupp.

Jesper Gustafson, med kontrakt även nästa säsong, värvades till FK Karlskrona inför debuten i division 1 för två år sedan och mittbacken flyttade även till Karlskrona.

Sedan en tid bor han och flickvännen återigen i Karlshamn, men enligt Gustafson är det inte fotbollsrelaterat.

– Nej det är det inte. Jag förstår att frågan kommer upp och det är redan en del som ställt den. Efter ungefär två år i Karlskrona kände vi att vi ville ha närmare till familj och vänner. Nu pendlar jag tillsammans med Kalle (Karl Lindqvist) och Joel (Enarsson).

Henrik FlemmingSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons