Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tokyos guvernör: "OS måste förenklas"

OS • Publicerad 4 juni 2020
Det måste göras förändringar och förenklingar i Tokyo för att inte coronapandemin ska påverka OS, anser guvernören. Arkivbild.
Det måste göras förändringar och förenklingar i Tokyo för att inte coronapandemin ska påverka OS, anser guvernören. Arkivbild.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Tokyos guvernör Yuriko Koike säger att det kan bli nödvändigt att rationalisera och förenkla delar av OS nästa år på grund av coronapandemin.

Förslag på förändringar som diskuteras, för att hålla covid-19 på avstånd, är obligatorisk virustestning och färre åskådare.

Annons

Koike går inte in på detaljer, men säger att diskussioner om förändringar är nödvändiga.

– Vi måste rationalisera det som går att rationalisera och förenkla det som går att förenkla, säger guvernören.

Tidningen Tomiuri skriver att källor inom organisationskommittén och de styrande i staden säger att obligatorisk virustestning för åskådare, utöver aktiva och ledare, och begränsad rörelsefrihet in och ut från OS-byn där de aktiva bor är förslag som Japan diskuterar med Internationella olympiska kommittén.

OS i Tokyo har flyttats fram ett år på grund av coronapandemin. Att flytta fram OS ännu mer, om pandemin inte försvinner, har uteslutits.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons