Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tre Blekingar gick till skyttefinal

Inför skön musik och en handklappande publik gjorde sju tjejer upp om vem som skulle bli bäst i deltävlingen i Sweden Grand Prix i luftgevär.
Två Blekingetjejer fanns med i finalen som avgjordes i Karlskrona Luftvapenhall.
Bronsplatsen tog Cecilia Lindberg, Aspö och Emelie Fagerström, KA 2 knep en femte plats.
Karlskrona • Publicerad 11 februari 2018
Bronsmedaljören, Cecilia Lindberg, Aspö (t.v.) var inte nöjd med sitt resultat i finalskjutningen, men väl med tredjeplatsen. Medan Emelie Fagerström, KA 2 var nöjd med sin placering.
Bronsmedaljören, Cecilia Lindberg, Aspö (t.v.) var inte nöjd med sitt resultat i finalskjutningen, men väl med tredjeplatsen. Medan Emelie Fagerström, KA 2 var nöjd med sin placering.Foto: Conny Pettersson

Det bjöds på en spännande damfinal, när en av deltävlingarna i Sweden Grand Prix i luftgevär avgjordes i Karlskrona. Sjutton damjuniorer och sju damer fanns på plats i den moderna luftvapenhallen på Tennvägen i Karlskrona.

– Vi har varit här ett tag. 2016 lämnade vi källarlokalen i centrala Karlskrona och flyttade hit. En hypermodern skyttelokal med 20 banor och försedd med en storbildsskärm där man kan följa skyttarna skott för skott, säger, Mats Fagerström, stolt tävlingsledare.Svenska

Annons

Skyttesportförbundets Jonas Edman var Skyttiadens regionsfinal i Karlskrona och upptäckte fördelarna med den nya moderna luftvapenhallen.

– Han uppmanade oss att söka arrangemanget för en Grand Prixtävling. Och nu är vi där, ler, Mats Fagerström.

Nytt för i år var också att finalen skulle avgöras med 60 skott. Vilket fordrar ytterligare koncentration. Tidigare var det 40 skott som gällde. Väl i finalen fanns två tjejer från länet, Cecilia Lindberg från Aspö Skytteförening och Emelie Fagerström från KA 2 skytteförening.

Avståndet till måltavlan var 10 meter och träffarna mäts i decimaler. I första finalomgången om två gånger fem skott sköt, Cecilia Lindberg sådär, tyckte hon själv.

– Jag är inte nöjd alls med träffarna. De borde varit en tre-fyra poäng till. Det fordras mer träning för att nå toppen. Jag har inte tränat lika mycket som tidigare på grund av olika skäl. Däremot får jag vara nöjd med den slutliga placeringen som trea, säger Cecilia.

Det slutliga resultatet för Aspöskytten blev, 219,9 poäng vilket räckte till en mycket hedrande tredjeplats. Segraren Karin Blom från Jönköping vann på 248,9 poäng. Tvåan Anna Norman, LV6 stannade på 248,2 poäng.

– Förhoppningsvis blir det bättre för min del på nästa deltävling, säger Cecilia Lindberg som började med skyttet redan som 9-åring.

Emelie Fagerström från arrangörsklubben, KA2 var däremot ganska nöjd med sin final. En hyfsad träffbild som med mer träning kan bli bättre.

– Jo så är det. Jag tränar 6-8 timmar i veckan. Men det behövs nog lite till för att vara med i toppen. Framför allt gäller det mental träning som är så viktig i skytte, menar Emelie Fagerström.

Bland damjuniorerna tog sig ingen blekingeskytt till finalen. Däremot tog sig enda herrdeltagaren från KA 2, Usha Kiran Chapala till final. I finalen fick han dock ge sig som första deltagare vilket gav honom en slutlig femte plats i deltävlingen.

– Det var bra gjort, bättre än väntat. Usha är en BTH-student från Indien som kom till oss och ville vara med. Och vi tar emot alla som vill lära sig luftvapenskytte.  Vi har ett bra samarbete med BTH och idrottsakademin, avslutar, Mats Fagerström, nöjd tävlingsledare för, Sweden Grand Prix.

Conny Pettersson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons