Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tre gripna för misshandel av PSG-stjärna

Fransk polis har gripit tre män som tros vara inblandade i misshandeln av den franska fotbollsstjärnan Kheira Hamraoui.
Minst en av de gripna ska vara känd av polisen sedan tidigare.
Fotboll • Publicerad 14 september 2022
Kheira Hamraoui, här som Barcelonaspelare 2021, misshandlades av maskerade män i november förra året. Nu har fransk polis gripit tre män som misstänks vara inblandade i attacken. Arkivbild.
Kheira Hamraoui, här som Barcelonaspelare 2021, misshandlades av maskerade män i november förra året. Nu har fransk polis gripit tre män som misstänks vara inblandade i attacken. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

I november förra året attackerades den i dag 32-åriga Paris Saint-Germain-mittfältaren av maskerade män. Misshandeln, som skedde i utkanterna av den franska huvudstaden, fick särskilt stor uppmärksamhet eftersom en av Hamraouis lagkamrat, Aminata Diallo, inledningsvis misstänktes vara inblandad.

Diallo körde bilen som Hamraoui satt i och greps också efteråt. Efter förhör släpptes hon dock, och hon har hela tiden bedyrat sin oskuld.

Annons

Nu verkar fransk polis ha nått ett genombrott i utredningen. På onsdagen greps tre män i Paris, skriver åklagarmyndigheten i ett uttalande till AFP.

En källa nära fallet säger att de tre männen misstänks ha deltagit i misshandeln, då Hamraoui drogs ut ur bilen och blev slagen med ett järnrör.

I juni berättade Kheira Hamraoui om händelsen:

– Det var en otroligt våldsam attack. Två maskerade främlingar drog ut mig ur bilen och slog mig med järnrör på benen. Jag trodde att jag skulle dö den kvällen. Jag skrek av smärta. Det var outhärdligt, sade hon till L'Équipe.

I april stängde Paris Saint-Germain av Hamraoui efter att hon hamnat i slagsmål med lagkamraten Sandy Baltimore. Hon är dock kvar i klubben och har kontrakt fram till nästa sommar.

Aminata Diallo fick däremot inte någon förlängning efter fjolårssäsongen, och är för tillfället klubblös.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons