Tung bortaförlust i CHL för Färjestad

Färjestad förlorade stort, 2–5, mot tyska Straubing.
Trots förlusten toppar Färjestad gruppen i Champions Hockey League på samma poäng som just Straubing. Två matcher av gruppspelet återstår.
Ishockey • Publicerad 11 september 2022
Färjestads Joakim Nygård gjorde ett av målen när laget förlorade med 2–5 mot Straubing. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Färjestad hade åkt till Tyskland för att möta Straubing Tigers i fjärde omgången av Champions Hockey League. När lagen möttes i Karlstad för en vecka sedan slutade det med en komfortabel seger, med 6–1, för Färjestad – det blev det inte när lagen möttes i Straubing.

Redan i matchinledningen radade Straubing upp chans efter chans – utan att få pucken i nät. Men efter 15 minuter jämnt spräcktes Färjestads nolla i powerplay.

Nick i mål

Kort därefter låg ytterligare en puck i Karlstadslagets kasse, men målet dömdes bort efter att ha nickats (!) i mål.

Det fick Färjestad att vakna. Strax före periodvilan styrde Remi Elie in 1–1, kanadensarens första mål för klubben.

I andra perioden gjorde Straubing både 2–1 och 3–1 innan Färjestad reducerade genom Joakim Nygård. Innan mittenakten tagit slut ökade det tyska laget sin ledning till 4–2.

I sista perioden gjorde Straubings Sandro Schönberger sitt andra mål för dagen och fastställde slutresultatet till 5–2.

Mardrömsstart för Skellefteå

Även Skellefteå spelade i CHL på söndagen. Västerbottenslaget, som mötte gruppettan schweiziska Davos på bortais, fick en mardrömsstart.

Petter Granberg åkte på en utvisning för hög klubba redan efter 13 sekunder. Det utnyttjade hemmalagets svensk Leon Bristedt när han satte 1–0 i numerärt överläge kort därefter.

Drygt två och en halv minut senare kvitterade Skellefteås Joakim Lindström. Innan första perioden var över gjorde Skellefteå även 2–1.

I inledningen av andra perioden kvitterade Davos till 2–2. Ett resultat som stod sig länge – men starka slutminuter gav till slut alla poäng till Skellefteå. Västerbottningarna noterades för tre mål inom loppet av matchens fem sista minuter. Slutresultatet skrevs såldes 5–2 till Skellefteå. Stor matchhjälte blev Jonathan Jonsson som gjorde 3–2-målet.

Resultatet innebär att Skellefteå ligger tvåa i sin grupp efter just Davos.

Det tredje svenska laget som spelade CHL-hockey under söndagen var Luleå. Norrbottenlaget besegrade tjeckiska Slavia Prag med 5–2. Nyförvärvet Leo Komarov gjorde sitt första mål för klubben när han satte 4–2-målet i början av tredje perioden.

Luleå har fyra raka segrar, på fyra matcher, toppar sin grupp och är klart för slutspel.