Tung förlust för Djurgården – tappade i slutet

Tabelljumbon Djurgården gick för seger hemma mot Brynäs i SHL.
Då kvitterade gästerna med tre minuter kvar – och avgjorde sedan till 3–2 i förlängning.
Ishockey • Publicerad 9 februari 2022
Djurgårdens målvakt Alexander Salak hade mycket att göra i förlustmatchen mot Brynäs.Foto: Sören Andersson/TT

För andra matchen i rad inkasserade Djurgården en 2–3-förlust, och ligger därför fortsatt fast förankrat i botten av tabellen.

Laget har tio poäng upp till Malmö ovanför det negativa kvalstrecket.

– Jag tycker inte att vi spelar för att vinna i vissa moment, och det är lite störande naturligtvis, säger Joakim Fagervall till C More.

Djurgården var ordentligt tillbakapressat under stora delar av matchen och hamnade också i underläge tidigt i andra perioden när Brynäsforwarden Simon Bertilsson skickade in 1–0 till bortalaget.

Stockholmarna kom dock tillbaka.

Först satte 17-årige Jonathan Lekkerimäki dit 1–1 i numerärt överläge, och knappt en halv minut in i tredje perioden var vändningen ett faktum.

Amerikanen Rhett Rakhshani stack iväg i en kontring, lurade bort Brynäsbacken med en läcker dragning och skickade in 2–1 till Djurgården.

Men matchen skulle vända ytterligare en gång. Med tre minuter kvar fick Brynäs slutligen hål på målvaktsdebutanten Alexander Salak, som stod för 32 räddningar i matchen, igen och tog matchen till förlängning.

Väl där blev kanadensaren Greg Scott stor hjälte för Brynäs med sitt 3–2-mål.

– Jag tycker egentligen att vi gör en ganska svag insats från start till mål. Sedan får vi en 2–1-ledning och då är vi inte tillräckligt ödmjuka i det läget. Vi har 2–1 med några minuter kvar och kan göra allt för att spela hem det, säger Joakim Fagervall.