Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tung förlust för Kulusevskis Tottenham

Matchklockan närmade sig 90 minuter och Tottenham såg ut att lämna Lissabon med en poäng.
Då satte Sporting full fart.
Först nickade Paulinho in 1–0 varpå Arthur Gomes bjöd på ett solonummer och slog in 2–0.
Fotboll • Publicerad 13 september 2022
Dejan Kulusevski fick göra ett kortare inhopp när Tottenham föll tungt i slutminuterna borta mot Sporting Lissabon.
Dejan Kulusevski fick göra ett kortare inhopp när Tottenham föll tungt i slutminuterna borta mot Sporting Lissabon.Foto: Armando Franca/AP/TT

Tottenhams tränare Antonio Conte satsade på offensiva trion Richarlison, Harry Kane och Son Heung-Min. Något som innebar en plats på bänken för Dejan Kulusevski.

Först när han kom in blev det riktig fart på Tottenham.

Annons

Anfallaren kommer i nästa vecka hem till Sverige för att hjälpa landslaget att hålla sig kvar i andradivisionen i Nations League. På onsdag tar förbundskaptenen Janne Andersson ut truppen som möter Serbien (borta) och Slovenien (hemma).

Fram till dess har Kulusevski fullt upp med Champions League och Premier League.

Hans inhopp – bytte med Son i 72:a minuten – var den injektion Tottenham behövde. Kulusevski skapade direkt möjligheter åt sina lagkamrater, men utdelningen uteblev.

I stället var det Sportings inhoppare som avgjorde – Paulinho och Arthur Gomes. Efter två matcher i grupp D har Sporting sex poäng och full pott.

Som första brittiska klubb att spela i Champions League efter drottning Elizabeth II:s död i torsdags, bar Tottenhams spelare svarta sorgband runt vänsterarmarna.

I tisdagens andra match med tidig avsparkstid såg Edin Dzeko och Denzel Dumfries till att Inter lämnade Tjeckien med tre poäng efter 2–0 mot Viktoria Plzen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons