Annons

Sterling gjorde hattrick i Citys 20:e seger

Manchester United lyckades inte kliva upp på fjärdeplatsen i Premier League-fotbollen.
Det blev bara 1–1 hemma mot Southampton.
Senare förstärkte City sin ledarposition efter att ha vunnit med 4–0 mot Norwich.
Fotboll • Publicerad 12 februari 2022
Manchester Citys Raheem Sterling satte tre av de fyra Manchester City-målen mot Norwich.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Då fick ändå United en skön start på Old Trafford, när Jadon Sancho efter en snabb omställning kunde stöta in Marcus Rashfords sidledspassning till 1–0 i mitten av första halvlek.

Båda svenskarna, Victor Nilsson Lindelöf och Anthony Elanga, satt på bänken i United och fick se Che Adams tysta hemmapubliken i början av andra halvlek. Adams pricksköt kvitteringen via bortre stolpen i 48:e minuten.

Annons

Elanga fick hoppa in med kvarten kvar, men några fler mål blev det inte trots att det inte saknades chanser. Inte minst Harry Maguire var nära att bli Uniteds matchhjälte, med en farlig nick som räddades på tilläggstid.

I och med poängen går Manchester United upp på samma poäng som fyran West Ham, som fortfarande är före tack vare bättre målskillnad.

Serieledande Manchester City tog sin 20:e seger för säsongen senare under kvällen, när Norwich besegrades med 4–0. Det var Phil Foden och Raheem Sterling, med ett hattrick trots att han missade chansen på straff i slutet av andra halvlek, som ordnade målen.

Nu är avståndet till tvåan Liverpool hela 12 poäng, men då har Liverpool två färre matcher spelade.

Brentford, där danske Christian Eriksen ännu inte debuterat, spelade 0–0 mot Crystal Palace, medan Everton vann mot Leeds med 3–0. Brighton tog hem matchen mot Watford efter 2–0.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.