Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Två nya smittfall – Sverige stänger ned inför EM

Ytterligare en spelare i handbollslandslaget har testat positivt för covid-19 – målvakten Tobias Thulin.
Landslaget stoppar nu kollektiva träningar under EM-uppladdningen i Alingsås.
Handboll • Publicerad 3 januari 2022
Målvakten Tobias Thulin har testat positivt för covid-19. Arkivbild.
Målvakten Tobias Thulin har testat positivt för covid-19. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Även en ledare har testat positivt. Fyra personer i truppen sitter därmed i karantän efter att Karl Wallinius testat positivt. Lucas Pellas har en närstående som är smittad.

"Vi har vidtagit alla nödvändiga åtgärder och restriktioner för att minimera risken för spridning", säger läkaren Daniel Jerrhag till landslagets webbplats.

"Inte någon optimal situation"

Annons

Laget kommer att testas regelbundet och kommer inte ha några kollektiva träningar under måndagen. Spelarna kommer heller inte att träffa andra än sina rumskamrater förrän tidigast tisdag kväll.

"Även om det är tio dagar kvar till EM-premiären är det här inte någon optimal situation för oss, vi hade hellre tränat handboll tillsammans. Vi får göra det bästa vi kan av situationen och hoppas att vi snart kan träna som planerat", säger förbundskaptenen Glenn Solberg.

Han har valt att kalla in tre nya spelare till veckan: vänstersexan Emil Mellegård, högernian Andreas Lang och målvakten Fabian Norsten.

Två landskamper innan EM

Förutom de coronadrabbade spelarna saknas Lukas Sandell som blev pappa på nyårsaftonen. Det är oklart när han ansluter till EM-truppen.

Sverige ska möta Nederländerna i två landskamper, på torsdag och på lördag, i Alingsås. Den 11 januari åker laget till Bratislava där EM-premiären mot Bosnien och Hercegovina spelas den 13 januari.

TT har sökt landslagsläkare Daniel Jerrhag men han har avböjt intervju.

"Jerrhag vill avvakta till i morgon då han har fullt upp med allt roddande, tester och kontakter med EHF i dag", skriver landslagets presskontakt Daniel Vandor i ett sms.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons