Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tysk stjärna avslutar fotbollskarriären

Fotboll • Publicerad 2 maj 2022
Tyska Babett Peter (till höger), här i en duell med Barcelonas svenska stjärna Fridolina Rolfö, lägger av efter den här säsongen. Arkivbild.
Tyska Babett Peter (till höger), här i en duell med Barcelonas svenska stjärna Fridolina Rolfö, lägger av efter den här säsongen. Arkivbild.Foto: Joan Monfort/AP/TT

Den välmeriterade tyska backen Babett Peter, lagkamrat i Real Madrid med Kosovare Asllani, lägger av efter den här säsongen, meddelar hon på sociala medier. 33-åringen kan se tillbaka på en mycket framgångsrik fotbollskarriär som gett ett proppfullt prisskåp.

Peters karriär tog fart i Lokomotive Leipzig men det stora genombrott kom i samband med flytten till Bundesligalaget Potsdam mitt under säsongen 2005–2006. Redan första våren var hon med och vann både ligan och tyska cupen, och så fortsatte det sedan. Hon tog totalt åtta Bundesligatitlar, fem med Potsdam och tre med Wolfsburg, och blev även Champions League-mästare med Potsdam säsongen 2009–2010.

På landslagsnivå var framgångarna lika stora. Babett Peter debuterade i det tyska A-landslaget 2006 och gjorde sammanlagt 118 landskamper. Genom åren har hon vunnit OS-guld (2016), VM-guld (2007), EM-guld (2009) och OS-brons (2008), innan hon för tre år sedan avslutade landslagskarriären.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons