Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

United-stjärnans kritik: "Farligt för spelarna"

Manchester United kan spela upp mot 60 matcher kommande säsong.
Nu riktar lagets mittback Raphaël Varane skarp kritik mot spelschemat och makthavarna i engelsk fotboll.
"Det är farligt för spelarna fysiskt och psykiskt", skriver 30-åringen på X, före detta Twitter.
Fotboll • Publicerad 7 augusti 2023
Raphaël Varane gillar inte dagens spelschema. Arkivbild.
Raphaël Varane gillar inte dagens spelschema. Arkivbild.Foto: Jon Super/AP/TT

Den franske fotbollsstjärnan menar att makthavare inte lyssnar på spelarna.

"Vi hade ett möte med FA (det engelska fotbollsförbundet) förra veckan. Vi spelare och ledare har under åren uttryckt en oro över att det är för många matcher. Schemat är fullt och det är farligt för spelarna fysiskt och psykiskt", skriver Varane på X, före detta Twitter.

Annons

Manchester United slåss på fyra fronter, Premier League, FA-cupen, Ligacupen och Champions League. Går man långt kommer det att bli över 60 tävlingsmatcher. Förra säsongen spelades det även ett VM – mitt under klubbsäsongen.

Raphaël Varane, 30, som har varit skadedrabbad, avslutade landslagskarriären efter världsmästerskapet i Qatar 2022. En anledning bakom beslutet var att det var för många matcher.

"Som spelare känner man sig privilegierad över att jobba med det man älskar, men med sådana här ändringar kommer spelet att skadas. Vi vill få ut det bästa av oss varje vecka. Jag tycker det här är viktigt att upplysa".

Det europeiska fotbollsförbundet Uefa meddelade i år man utökar dagens Champions League-format, från sex till åtta gruppspelsmatcher. Även det internationella fotbollsförbundet Fifa meddelade att klubblags-VM utökas till 32 lag från 2025 och VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko kommer att spelas med 48 lag i stället för dagens 32.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons