4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

USA stolpskott från att åka ur – kan möta Sverige

0–0 mot Portugal i fotbolls-VM innebar att USA slutar tvåa bakom Nederländerna i grupp E.
Nu talar det mesta för att den regerande världsmästaren ställs mot Sverige i åttondelsfinal på söndag.
– Det kommer bli tufft för oss, säger anfallaren Alex Morgan i Viaplays sändning.
Fotboll • Publicerad 1 augusti 2023
Alex Morgan och USA ett stolpskott från att åka ur VM.
Alex Morgan och USA ett stolpskott från att åka ur VM.Foto: Andrew Cornaga/AP/TT

USA var länge illa ute i den sista gruppspelsmatchen mot Portugal. De stora målchanserna lyste med sin frånvaro och första halvleken slutade mållöst. I andra halvlek var Portugal ett stolpskott från att skjuta USA ur VM med ett segermål i den 90:e minuten.

Parallellt hade Nederländerna lekstuga mot Vietnam i samma grupp. Redan efter 25 minuter hade Nederländerna en 4–0-ledning och vann till slut matchen med 7–0.

Annons

Med det sagt behövde USA även de vinna stort för att bli gruppetta. Alex Morgan var nära i början av den andra halvleken, men avslutet gick tätt utanför, Portugal stod emot och matchen slutade 0–0.

– Vi ville vinna gruppen och vi gav allting men det är otur och tufft att sluta tvåa. Vi gjorde allt förutom att sätta bollen i mål. Det är inte resultatet vi ville ha men vi måste gå vidare, säger Alex Morgan.

Resultatet betyder att USA slutar tvåa i gruppen och med stor sannolikhet kommer de att möta Sverige i åttondelsfinalen i Melbourne på söndag, klockan 11 svensk tid. Blågult toppar sin grupp med sex poäng efter två matcher – och dessutom med betydligt bättre målskillnad än tvåan Italien.

– Jag antar att vi får möta Sverige, vi kommer kolla deras match (mot Argentina på onsdag), säger Morgan och avslutar med:

– Vi ska försöka återhämta oss för vi sprang mycket i dag, det var en fysisk match.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.