Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Världsettan stödjer PGA-tourens beslutet

Världsettan i golf, Scottie Scheffler, stödjer PGA-tourens beslut att inte släppa spelare till den nya LIV-touren.
Golf • Publicerad 11 maj 2022
Scottie Scheffler. Arkivbild.
Scottie Scheffler. Arkivbild.Foto: Gerald Herbert/AP/TT

Den 9-11 juni ska den första tävlingen på LIV-touren spelas utanför London. Samtidigt avgörs Canadian Open på PGA-touren. Och det är just krockarna mellan tävlingarna som gör att världsettan Scottie Scheffler, som nyligen vann US Masters, anser att det är bra att PGA-touren inte släpper spelare till spel i LIV-touren.

– Jag är säker på att det var därför som PGA inte släppte spelarna, för om vi hade 15 killar som åkte dit och spelare skulle det skada sponsorerna och Canadian Open, säger Scheffler.

Annons

Även tvåan från US Masters, Will Zatoris, tycker beslutet var rätt.

– Vi försöker att ha en så bra produkt som möjligt och vill du vara en del av det så ska du inte kunna få något annat också. Du måste välja, säger han.

Golfikonen Greg Norman står bakom den nystartade touren som genom ett stort ekonomiskt stöd från Saudiarabien kommer att ha enorma prissummor, totalt 2,5 miljarder kronor.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons