Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

"Vet att mamma är stolt uppe i himlen"

Jacob de la Roses mor gick bort i cancer, två veckor innan säsongen började.
Nu är 26-åringen nybliven svensk mästare med Färjestad.
Ishockey • Publicerad 12 maj 2022
Jacob de la Rose (i mitten) är nybliven svensk mästare med Färjestad.
Jacob de la Rose (i mitten) är nybliven svensk mästare med Färjestad.Foto: Pär Bäckström/TT

Efter flera säsonger i NHL flyttade Jacob de la Rose hem till Sverige igen för spel i Färjestad. Han har tidigare berättat att hans mamma fick ett cancerbesked och forwarden kände att han ville flytta hem.

I en intervju i november med C More öppnade han upp om sin sorg efter mammans bortgång.

Annons

Nu, en säsong senare, står han som nybliven svensk mästare i ishockey. Och han har sin mor i tankarna.

– Jag har haft med det hela säsongen. Samtidigt som jag är så glad och stolt som jag är, så hade jag velat ha henne här, vid liv, och kunnat fira med mig. Jag vet att hon är stolt uppe i himlen, säger han med SM-bucklan i handen.

"Bättre än VM-guldet"

TT: Hur mår du nu?

– Det är helt magiskt. Går inte att beskriva. Fan vad vi har kämpat den här säsongen. Det har varit höga toppar och djupa dalar, och nu står vi här i dag och är så jävla värda det här, säger han.

Färjestad hade länge en tung säsong. Men ett sent tränarbyte väckte laget och efter ett långt slutspel, med sju matcher i finalen mot Luleå, står Jacob de la Rose och lagkamraterna på isen i Luleå som svenska mästare.

– Det är det största jag har varit med om. Det är bättre än VM-guldet. Vi har verkligen slitit ihop i tio månader. Alla djupa dalar har vi tagit igenom det och nu står vi här på bortaplan och har vunnit guld, säger han.

Familjen är stolt

TT: Vad tror du familjen säger hemma?

– Familjen är otroligt stolta. Jag vet att alla är det. De är glada för min skull och det ska bli kul att komma hem och träffa dem, säger han.

Färjestad vann den sjunde och avgörande matchen med 3–0.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons