Sport

Vi sänder J20-finalen mellan OIK och Krif på webben

ishockey Artikeln publicerades

På tisdagskvällen ska det avgöras vilket lag som kommer att vinna J20 division 1.

Blir det att ledaren Krif håller undan eller kommer Olofströms IK ta en trepoängare och gå förbi?

– Vi måste ha minst en eller två poäng om vi ska ha chansen att ta oss vidare, säger OIK-ledaren Roger Jönsson.

Lagens möts i HBM Arena i Olofström. Vinnaren av serien går vidare för att spela J20-ettan där vinnarna från fyra andra serier tar sig vidare samt de tre bästa tvåorna. Olofström är två poäng efter Krif inför slutomgången och tål ingen förlust.

– Nej, vi behöver en eller två poäng. Det är tajt och det är bäst poängsnitt som gäller för att kunna plocka fram de främsta tvåorna.

Vid lagets första möte vann OIK borta mot Krif med 3–2 sedan laget hamnat i ett 0–2-underläge. Kim Hofvander avgjorde i förlängningen.

– Krif är säkert ute efter revansch och vill säkert inte släppa taget om förstaplatsen.

Seriefinalen sänds på blt.se och sydostran.se med start klockan 19.00 på tisdagskvällen. Björn Skarpsvärd kommer finnas med som kommentator.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.