Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

VM-premiären skjuts upp igen

Speedway • Publicerad 1 juni 2020
Emil Sajfutdinov, Ryssland, passerar mållinjen som segraren i Hallstaviks VM-deltävling förra året. Nu kan årets VM-premiär köras där om inte coronapandemin sätter stopp. Arkivbild.
Emil Sajfutdinov, Ryssland, passerar mållinjen som segraren i Hallstaviks VM-deltävling förra året. Nu kan årets VM-premiär köras där om inte coronapandemin sätter stopp. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

VM-starten i speedway fortsätter att skjutas framåt. Nästa arrangör som tvingas kasta in handduken är Storbritanniens GP i Cardiff som ställs in helt och hållet 2020 och körs först 2021.

Deltävlingen i den walesiska huvudstaden skulle ha körts den 18 juli och varit premiär i den försenade VM-serien, men tävlingen ställs in på grund av coronapandemin, enligt ett pressmeddelande från speedway GP.

Annons

Nu kan plötsligt Hallstavik få köra VM-premiären, den tävlingen står nu först i VM-kalendern och ska enligt planerna avgöras den 25 juli. Men det är stor osäkerhet kring den tävlingen också.

Elitspeedway Sverige (EES) tog för en tid sedan beslutet att ställa in planerna på en elitseriestart i juni och hoppas på en start antingen i juli eller den 11 augusti.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons