Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

VM-rallyt i Finland ställs in

Bilsport • Publicerad 3 juni 2020
Gruset kommer inte att spruta på skogvägarna runt Jyväskylä i sommar. VM-rallyt i Finland ställs in. Arkivbild.
Gruset kommer inte att spruta på skogvägarna runt Jyväskylä i sommar. VM-rallyt i Finland ställs in. Arkivbild.Foto: Roni Rekomaa/AP/TT

VM-rallyt i Finland 6-9 augusti ställs in på grund av osäkerheten kring coronapandemin. Det är den tredje deltävlingen som inte kan köras som planerat. Portugal och Kenya har sedan tidigare fått stryka sig från VM-kalendern medan Argentina och Italien flyttat fram sina tävlingar.

"Trots att situationen i Finland och internationellt har blivit bättre, finns det fortfarande för många frågor kring hälsa och säkerhet för att organisera tävlingen med bara två månader kvar." säger arrangören i ett pressmeddelande.

Annons

Bristen på information om olika nationers reserestriktioner den kommande tiden anges även som skäl för att ställa in. Att senarelägga tävlingen diskuterades, men på grund av för många osäkerhetsfaktorer väljer Finland att återkomma i nästa års VM-serie.

Hittills har blott tre deltävlingar avgjorts, i Monte Carlo, Sverige och Mexiko. Nästa planerade VM-rally är i Nya Zeeland 3-6 september.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons