Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

von Eckermann och Salming sommarpratar

Henrik von Eckermann och Bianca Salming finns med bland årets sommarpratare. I juli kommer de svenska idrottsstjärnorna att dela med sig av sina liv i Sommar i P1.
Sommar i P1 • Publicerad 8 juni 2023
Bianca Salming. Arkivbild.
Bianca Salming. Arkivbild.Foto: FREDRIK SANDBERG /TT

OS-guldmedaljör, världsmästare, världsetta och nu sommarpratare – Henrik von Eckermanns meritlista blir allt längre.

Den 10 juli får lyssnarna höra hoppryttaren berätta om sin filosofi i livet,

Annons

"Bra resultat och framgång är något man ska sträva efter, inte samla på. Målen ska vara tydliga och möjliga att uppnå. Som när jag fick frågan om att vara Sommarvärd och svarade: 'Ja, om jag vinner Världscupfinalen'.", säger von Eckermann i ett pressmeddelande.

Friidrottaren Bianca Salmings liv vändes upp och ned när pappa Börje Salming diagnostiserades med ALS och senare dog i sjukdomen. I sitt sommar den 4 juli pratar hon om den tuffa perioden.

"Jag ska prata om det som varit en konstant och tryggheten i mitt liv – idrotten. Och hur den blev min räddning i sorgen."

Även den före detta fotbollsspelaren, nu expertkommentator, Hanna Marklund finns med på listan över årets sommarpratare. Hennes program sänds den 20 juli.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons