Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Wendt stannar i Tyskland

Fotboll • Publicerad 4 juni 2020
Oscar Wendt. Arkivbild.
Oscar Wendt. Arkivbild.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Vänsterbacken Oscar Wendt tänker inte återvända till fotbollsallsvenskan än. Tyska Borussia Mönchengladbach har förlängt kontraktet med 34-åringen fram till nästa sommar.

"Oscar Wendt stannar i Borussia ytterligare ett år. Det fanns ingen klausul, vi bestämde oss bara för att förlänga hans kontrakt", säger Borussia Mönchengladbachs sportchef på en presskonferens, enligt klubbens Twitterkonto.

Annons

Wendt fick allt som oftast starta för Mönchengladbach innan coronakrisen stoppade allt spel i mars. Sedan Bundesliga nyligen återupptagits har han bara tagit plats i startelvan i en av fyra matcher. Men tränaren Marco Rose har ett gott öga till svensken.

– Han har mycket rutin. Det är en smart fotbollsspelare och en fantastisk kille. Att förlänga hans kontrakt med ett år var bara logiskt, säger Rose.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons