Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ymer möter idolen: Alltid sett upp till honom

Det svängde fram och tillbaka – men till sist var Mikael Ymer starkast.
Svensken är vidare till andra omgången i Franska mästerskapen efter seger mot Roberto Carballés Baena med 3–2 i set.
Tennis • Publicerad 1 juni 2021
Mikael Ymer slog Roberto Carballés Baena i Franska mästerskapen. Arkivbild.
Mikael Ymer slog Roberto Carballés Baena i Franska mästerskapen. Arkivbild.Foto: Hamish Blair/AP/TT

Segersiffrorna skrevs till 6–4, 0–6, 4–6, 6–2, 6–1. I andra omgången ställs han emot den franske veteranen Gaël Monfils, 34-åring som är rankad 15 i världen.

– Det kommer att bli kul, jag har alltid sett upp till Gaël. Jag kommer ihåg när vi var små, jag, min bror (Elias Ymer) och våra vänner, vi satt alltid och kollade på Gaël och tyckte han var väldigt cool, säger Mikael Ymer.

Annons

Men det såg illa ut för Ymer, rankad 105, halvvägs in i tredje set. Efter att ha tagit hem det inledande setet med 6–4, förlorade 22-åringen nio raka game. Han var dessutom påtagligt frustrerad på både spel och domare.

"Blev en uppförsbacke"

– Han bjöd inte på någonting alls och jag fick inga gratispoäng, så det blev en uppförsbacke och jag tappade gasen helt enkelt, säger Ymer.

Men i underläge 1–2 reste sig den svenske tennisspelaren, vände till seger och är därmed – precis som Rebecca Peterson – vidare till andra omgången i grand slam-turneringen i Paris.

– Det känns bra, det är alltid kul att spela grand slams, och vad mer kan man fråga efter än att få en bra start och få spela en match till, säger han.

"Reagerade helt okej"

Den franska värmen tog ut sin rätt på båda spelarna i matchens slutskede – den 95-rankade spanjoren tvingades till en medicinsk paus i sista set och hade synbara bekymmer att spela för fullt.

Efter tre timmar och 35 minuter kunde Ymer slutligen få jubla.

– Det var varmt men kroppen reagerade helt okej. Det är kul att man får kvitto på att arbetet man lägger ner utanför banan hjälper även på banan, säger han.

Ymer gjorde sin bästa grand slam-turnering i karriären när han nådde tredje omgången i Australian Open i februari.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons