Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ymer visar form inför Australian Open

Mikael Ymer verkar ha hittat formen inför Australian Open.
Svensken är klar för kvartsfinal i Adelaides ATP-turnering, efter 2–0 i set mot formstarke sydkoreanen Kwon Soon-Wo.
Tennis • Publicerad 5 januari 2022
Mikael Ymer är klar för kvartsfinal i Adelaides ATP-turnering. Arkivbild.
Mikael Ymer är klar för kvartsfinal i Adelaides ATP-turnering. Arkivbild.Foto: Nell Redmond/AP/TT

Det svenska tennishoppet inledde turneringen med att besegra fransmannen Benjamin Bonzi med 2–0 i set (7–5, 7–5). Det följde han upp med en än mer övertygande seger i nästa match, mot åttondeseedade sydkoreanen Kwon Soon-Wo, 6–2, 6–3 i set.

Därmed är 23-åringen klar för kvartsfinal och närmar sig sin bästanotering på ATP-touren. I Winston-Salem nådde Mikael Ymer i fjol karriärens första final, men fick där se sig besegrad av Ilja Ivasjka från Belarus.

Annons

Härnäst väntar australiern Thanasi Kokkinakis, som besegrade fjärdeseedade amerikanen Frances Tiafoe i sin kvartsfinal.

Turneringen i Adelaide är en del av Ymers sista förberedelser inför säsongens första höjdpunkt: grand slam-turneringen Australian Open i Melbourne med start den 17 januari. I fjol gick han till tredje omgången, hans bästa resultat där hittills.

Som 94:a på världsrankningen är Mikael Ymer redan inkvalad till Australian Open. Det är däremot inte äldre brodern Elias Ymer, som från sin 170:e-plats på rankningen måste kvala. Kvalturneringen inleds på måndag.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons