Zlatans Milan i förarsätet inför avgörandet

Zlatan Ibrahimovic och hans Milan gjorde allt i sin makt för att knipa den italienska ligatiteln redan i den näst sista omgången.
Men toppkonkurrenten Inters seger mot Cagliari betyder att Serie A lever ända in i den sista omgången.
Fotboll • Publicerad 15 maj 2022
Milanspelare firar segern mot Atalanta.
Milanspelare firar segern mot Atalanta.Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Den svenske anfallsstjärnan fick se matchen mot Atalanta från bänken, och det han såg där i den första halvleken lämnade mycket att önska.

Förutom ett skott tätt utanför målet från Rafael Leão var det ingen chanskavalkad för hemmalaget.

Det var dock samme Leão som spräckte nollan för Milan, tio minuter in i andra halvlek. Efter en misstänkt frisparkssituation för Atalantas del kunde Milan komma till en snabb omställning och portugisen kunde kyligt placera in 1–0 bakom Juan Musso.

Milans andra mål var det dock inga tveksamheter kring. Backen Theo Hernandez fick bollen i eget straffområde och efter att ha drivit upp den till motsatt straffområde själv kunde han skicka in 2–0 till hemmapublikens stora glädje.

Det blev ingen speltid för Ibrahimovic, men tillsammans med laget kunde han jublande konstatera att Milan har ena handen på ligatiteln som kallas "scudetton".

Men firandet får vänta åtminstone en vecka till. Inter knep det sista halmstrået och gav titelstriden liv ända in i den sista omgången. För att Milan skulle bli mästare redan i den näst sista omgången var Inter tvunget att tappa poäng mot Cagliari.

Men ett mål från Matteo Darmian och två från Lautaro Martinez säkrade segern (3–1) för "Nerazzurri". Därmed är läget i tabellen oförändrat, med Inter två poäng bakom stadsrivalen Milan inför den allra sista omgången.

Milans sista match är borta mot Sassuolo medan Inter tar emot Sampdoria.