Poängtapp för United – Zouma utbuad

Anthony Elanga fick knappt tio minuter på plan.
Men svensken kunde inte rädda Manchester United från att tappa poäng borta mot ligajumbon Burnley (1–1).
Samtidigt i London startade Kurt Zouma – och buades ut.
Fotboll • Publicerad 8 februari 2022
Paul Pogba gjorde Manchester Uniteds mål – men det räckte inte till seger.
Paul Pogba gjorde Manchester Uniteds mål – men det räckte inte till seger.Foto: Jon Super/AP/TT

Tabellfemman Manchester United hade två raka segrar i bagaget inför matchen mot bottenlaget Burnley. Men den segerraden lyckades de inte utöka.

Krysspecialisterna i Burnley spelade oavgjort för elfte gången på 20 matcher i Premier League.

Det började däremot bra för gästerna från Manchester. Mittfältsstjärnan Paul Pogba dundrade in ledningsmålet i den 18:e minuten.

Men hemmalaget kvitterade tre minuter in i andra halvlek. Nyförvärvet Wout Weghorst stod för en fin prestation när han frispelade Jay Rodriguez, som avancerade mot mål och avslutade med en lyftning över David de Gea.

Det blev inga fler mål på Turf Moor. United tappar därmed viktiga poäng i jakten på en topp fyra-placering.

Burnley ligger kvar sist i tabellen, med fyra poäng upp till säker mark. Sean Dyches mannar har dock två matcher färre spelade än sina konkurrenter.

Zouma utbuad

På London Stadium fick Kurt Zouma chansen från start för West Ham mot Watford, trots att det nyligen läckt en video som visar när han sparkar och slår sin katt.

Tidigare på tisdagen tog klubben avstånd från hans handlingar, och den 27-årige fransmannen utfärdade en ursäkt.

"Jag vill be om ursäkt för mina handlingar. Det finns inga ursäkter för mitt beteende, och jag ångrar det djupt", sade han i ett uttalande.

Det stoppade inte tränaren David Moyes från att skicka ut honom på plan senare på kvällen. Mottagandet blev därefter.

Zouma fick burop riktade mot sig – från supportrar till båda lagen – varje gång han rörde bollen.

Newcastle vann igen

Matchen då? Den vann West Ham med 1–0 efter att Jarrod Bowen satt ditt det matchavgörande målet i andra halvlek. Roy Hodgson får vänta på sin första seger som tränare för Watford.

Samtidigt säkrade Newcastle en viktig 3–1-seger hemma mot formsvaga Everton. Gästerna tog visserligen ledningen efter ett självmål av Jamaal Lascelles, men minuten senare svarade Evertons Mason Holgate med att sätta dit 1–1 i eget mål.

I andra halvlek fixade Newcastle tre poäng genom mål av Ryan Fraser och nyförvärvet Kieran Trippier. Newcastle har därmed vunnit två raka matcher och klättrar i tabellen, medan Everton har radat upp fyra raka förluster.