Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

0–0 ett fall framåt för Rödeby

En poäng, noll insläppta mål.
Där har ni glädjeämnena när Rödeby spelade 0–0 i viktiga streckmatchen mot Hessleholm på söndagen.
– Tycker vi var närmast segern, säger kantspringaren Gina Toresten.
Nyheter • Publicerad 26 maj 2013
Hade chansen. Linnea Lennartsson fick flera halvchanser på topp men hade inte lyckan att förvalta någon.Foto: Thomas Persson
Steget efter. Här är Martina Olsson i hasorna på en Hessleholmspelare. Det var en match där initiativet böljade fram och tillbaka.Foto: Thomas Persson
Bakåt i leden. Martina Olsson har gjort sig känd som en offensiv och målfarlig spelare. Sedan ett antal matcher tillbaka agerar hon nu mittback i Rödebys division 1-lag.Foto: Thomas Persson
Spring i benen. Gina Toresten var piggast av alla Rödebyspelare i hemmamötet med Hessleholm. Tyvärr lyckades laget inte förvalta någon av sina målchanser, matchen slutade 0?0.Foto: Thomas Persson
Fick chansen. Nyförvärvet från Ramdala, Amanda Svensson, fick chansen på topp.Foto: Thomas Persson
Höll nollan. Erica Claesson vikarierar mellan Rödebystolparna tills Amanda Bertilsson är tillbaka efter sin skada (troligen åter inom två veckor). Mot Hessleholm höll Claesson nollan.Foto: Thomas Persson

Att det var två poängtörstande lag med stukat självförtroende gick inte att ta miste på.

Regnet underlättade inte heller spelet på Åvallen där det i mångt och mycket bjöds på "sparka och spring"-fotboll.

Annons

– Det var inget skönspel. Bristen på självförtroende gör också att vi tar felbeslut och stressar i stället för att vårda bollen, säger hemmatränare Fredrik Lennqvist.

Rödeby har inte fått sitt spel att fungera under den hittills sju matcher långa säsongen, laget fick redan i första matchen målvakten Amanda Bertilsson skadad, utespelaren Erica Claesson har ersatt, och offensiva Martina Olsson har hastigt och lustigt skolats om till mittback.

Mot Hessleholm flyttades dessutom Duracellkaninen Gina Toresten ned som högerytter. Toresten var den som visade mest energi och vilja i hemmalaget och hon oroade Hessleholmförsvaret vid flertalet tillfällen.

– Amanda Svensson har spelat bra i B-laget så vi sa att hon skulle få chansen på topp i dag. Men jag fick mycket att jobba med, kände mig pigg.

– Den här matchen var en av våra bättre i år, säger Gina Toresten, som fick några halvchanser i båda halvlekarna. Närmast mål var kanske precis i slutet när Martina Nilsson nickade fram en hörna till henne i straffområdet.

För Rödeby var det viktigaste att inte förlora och tappa mark gentemot Hessleholm i kampen om förnyat kontrakt.

– Jag är inte nöjd med 0–0, men det är bättre än att tappa tre poäng.

– Vår fokus framöver ligger på att utveckla aggressiviteten, att vinna boll högt upp i banan och att hålla energi i vårt presspel, avrundar tränare Fredrik Lennqvist.

Erica Claesson gjorde några viktiga räddningar i Rödebymålet, Martina Olsson funkar bra även som mittback och förutom Gina Toresten gladde även Sofie Persson.

Rödeby–Hessleholm 0–0

Domare: Cecilia Eriksson, Mörbylånga.

Bosse Johnsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons