Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Adam vann efter särskjutning

BJÄRARYD . Adam Edvardsson, Mörrums Skyttegille, visade starka nerver, då han vann Ryssbergsknallens liggande moment i korthåll efter särskjutning med överraskningen Andrèe Knutsson, 11, från hemmaföreningen Gammalstorp.
Nyheter • Publicerad 6 juni 2001
Efter en spännande final i Ryssbergsknallens liggande kunde Adam Edvardsson, Mörrum, vinna, efter ett skiljeskott.
Efter en spännande final i Ryssbergsknallens liggande kunde Adam Edvardsson, Mörrum, vinna, efter ett skiljeskott.Foto: 

Särskjutning blev det också i ställningsskyttet. Här drog duktige Rickard Hofflander, Sölvesborg, längsta strået i duellen med Gammalstorps Anna Olsson, som tillhör landslagstjejerna i sportskytte.

I liggande var det Eringsbodas David Johansson (K15), som tog sig till finalen med bästa resultatet på 196 poäng. Adam Edvardsson (K17) och Anders Fohlin (KE), Ringamåla, hade poängen sämre. Andrée Knutsson var fyra efter ledande David.

Annons

-Det var med nöd och näppe jag fick vara med i finalen, berättar Andrée, som kom med som 12:e och sista skytt.

På de första 10 finalskotten (av 15) plockade Andrée in hela försprånget genom att notera fina 99 poäng och var i ledningen tillsammans med David Johansson.

-Jag sköt snabbt och det fungerade. Jag hade heller inget besvär med vinden, förklarar Andrée.

Adam Edvardsson visade sedan sin styrka genom att sätta fem raka tior, medan Andrée tappade en poäng och övriga fler. Adam och Andrée slutade på 340 poäng och var två före Rickard Hofflander och David Johansson. Femma och sexa blev Conny Mattsson, Mörrum, och Anders Fohlin med 337 poäng.

Det behövdes sedan bara ett skott i särskjutningen mellan Adam och Andrée. Adam fortsatte på inslagna vägen och träffade åter mitt i prick medan det blev en nia för Andrée.

-Jag är ändå väldigt nöjd med mitt skytte idag, myser Andrée.

Adam, som tidigare vunnit SM på luftgevär, siktar även på kommande SM i korthåll och fick här ett bra formbesked.

-Detta var klart godkänt och jag kunde skjuta lugnt hela tiden, trots en viss press. Jag kommer dock inte att höja träningsdosen nämnvärt inför kommande SM i juli, då jag vill njuta av mitt sommarlov, ler Adam.

I liggande var det hela 80 skyttar på plats medan det endast kom 20 för att skjuta i ställningar (stående, knästående och liggande).

-Vi har en liten nedgående trend i ställningsskyttet och jag kan inte säga vad det beror på. säger Gammalstorps Sven-Erik Svensson.

Annons

Rickard Hofflander ledde inför finalpasset i ställningar på 191 poäng och var ett för Anna Olsson. De två stod i en klass för sig.

På de tio första finalskotten noterade båda 94 poäng. Anna hade 46 på sina fem sista skott medan Rickard hade 45. Slutpoängen för de två blev 330.

Efter tre särskjutningsskott stod Rickard som segrare. Han noterade 27 poäng mot Annas 25.

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons