Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Åkerström åkte mot kines

Fabian Åkerström och Mattias Karlsson, bägge fostrade i Lyckeby BTK, deltar just nu i bordtennis-VM som avgörs i Paris.
Nyheter • Publicerad 15 maj 2013

Åkerström kvalade in till huvudturneringen i herrsingel genom att först vinna ett gruppspel mot Gueye, Senegal, och Aliyev, Azerbadjan, för att sedan i kvalomgången besegra Gencay Mengel, Turkiet, med 4–1 i set.

I huvudturneringens första omgång ställdes han mot kinesen Zhang Jike och här blev det förlust i fyra raka set. Jämnast var det i tredje där Åkerström pressade kinesen som till sist vann med 12–10.

Annons

I mixeddubbel nådde Mattias Karlsson/Matilda Ekholm den andra omgången. Efter 4–0 mot Felipe Olivares/Judith Morales, Chile, blev det förlust mot sydkoreanska paret Hyundeok/Hajung efter 11-4 i sjunde och avgörande set.

I herrdubbel är Mattias Karlsson i par med Kristian Karlsson klara för andra omgången. Detta efter seger med 4–1 mot spanjorerna Jesus Cantero/Marc Duran.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons