Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Anders leder Nya Karlskrona IK

KARLSKRONA · Nya Karlskrona IK. så heter Karlskronas nya hockeyklubb.
Under ett rekordsnabbt möte igår valde man klubbens första ordförande. Det blev inte oväntat Anders Petersson som får svinga ”klubban”, utanför banan.
Nyheter • Publicerad 28 juni 2001

Det var märkbart tyst när kvällens mötesordförande, Krister Issal arbetade sig igenom kvällens dagordning.

– Det gick ju bra alla har verkligen ställt upp och visat att det finns intresse för ”Nya KIK”, roligt att så många som 55 personer kommit hit ikväll, menade en nöjd Issal.

Annons

Något andra förslag till klubbnamn hördes inte utan alla verkade vara överens om Nya Karlskrona IK.

Något budgetförslag kunde naturligtvis inte redovisas utan man kommer att ha ett extra årsmöte den 15 augusti. Fram tills dess kommer det att var mycket att stå i för den nya styrelsen och många andra inblandade.

> Hårt arbete krävs

Anders Pettersson betonade precis som innan att det krävs hårt arbete av alla. Var det då inte svårt att ställa upp som ordförande efter all turbulens de sista veckorna?

– Jag tycker att jag fått fint stöd i ryggen trots det var ett tungt beslut att gå i konkurs. Men jag har hållit en klar linje hela tiden och det känns bra. Man har märkt att det finns ett så stort intresse här i Karlskrona för hockey så nu är det bara att se framåt, konstaterade den nya ordföranden Anders Pettersson.

> Positivt bland spelarna

Nu väntar många praktiska detaljer den närmaste tiden. Den kanske viktigaste frågan är ungdomsverksamheten som måste fungera lika bra som innan.

– Jag tror inte att ungdomsverksamheten märker av detta. Det har ju varit uppehåll nu och när det blir dags så står vi beredda, menade Pettersson.

Hur blir det då med A-lagsverksamheten? Att man får börja om i division III står klart. Men frågan är om det blir några derby mot Islanders? Man vet ännu inte om det blir i Skåne eller Smålandserien man hamnar.

– Det verkar bara vara positiva tongångar bland killarna och jag tror inte många försvinner menade burväktaren, Mikael Åström.

Annons

Någon tränare finns inte ännu, men att någon av de ”gamla” grabbarna står i båset i vinter är väl ingen vågad gissning.

Valen

Styrelsen: ordf. Anders Pettersson, kassör: Maths Altwall, Ledarmöter: Per Kjellman, Tomas Johansson, Haibe Wennerlund, Suppl: Erland Johansson, S-O Nilsson, Bo Löfgren, ordf ungdom: Gustav Svensson, kassör ungdom: Mats Johansson.

Peter Andersson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons