Andersén spräckte Jämshögs nolla

Efter sju timmar och 22 minuter sköt Alexander Andersén Jämshög IF:s första mål för säsongen och det gav 1–1 mot gästande Sillhövda AIK.
Nyheter • Publicerad 14 maj 2013

Sillhövda skulle avgjort i andra halvlek, då laget skapade chans efter chans. Typiskt att ledningsmålet kom via en jämshögsförsvarare.

– Vi har åtta frilägen och får bara in en boll. Fokus saknades och detta känns väldigt tungt, säger Sillhövdas tränare Mensur Berbatovci.

Jämshögs målvakt Kim Lundqvist svarade för fem-sex riktigt suveräna räddningar.

– Känns bra för närvarande. Jag kommer rätt och har det lilla extra flytet och hade målskottet inte ändrat riktning så hade bollen varit min. Skönt med första målet och nu kanske det lossnar för oss, säger Lundqvist.

Sillhövda inledde bäst, men Jämshög kom igen och var det bättre laget fram till sista tio minuterna i första halvlek.

Alexander Andersén var nära ge Jämshög ledningen efter en halvtimme, men Hjalmar Forell svarade för en otroligt bra räddning. Sillhövda hade en boll som fick räddas på mållinjen.

Sillhövda dominerade i andra halvlek, men bara Filip Trossö hittade rätt. Laget hade nästan öppet mål flera gånger, men Lundqvist var emellan. Andersén hade ett par möjligheter i hemmalaget, men fick inte iväg skott. Mål blev det ändå till slut, då Andersén utnyttjade ett missförstånd och helt fri satte han 1–1.

Hjalmar Forell stabil i Sillhövdas mål och framåt skapade Filip Trossö farligheter.

Målvakten Kim Lundqvist var bäst i Jämshög, där även Emil Eskilsson får ett plus.

Jämshögs IF–Sillhövda AIK 1–1 (0–0)

Målen: 0–1 (50) Filip Trossö, 1–1 (82) Alexander Andersén.

Domare: Pierre Crambré.