Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Anna Lindberg hoppas hitta hoppkänslan

RONNEBY · Under midsommarhelgen blir det simhoppning av världsklass i Brunnsbadet.
Då avgörs nämligen årligen återkommande Swedish Cup.
Nyheter • Publicerad 21 juni 2001
Svenska Simhopps landslaget höll presskonferans på Ronneby brunn på onsdagseftermiddagen inför Swedish Cup i simhopp
Svenska Simhopps landslaget höll presskonferans på Ronneby brunn på onsdagseftermiddagen inför Swedish Cup i simhoppFoto: 

Sju nationer finns på plats, Sverige har en trupp på fyra damer och sex herrar. Anna Lindberg är, som vanligt under de senare åren, Sveriges stora hopp.

I går höll Förbundskaptenen Jan-Erik Nilsson presskonferens tillsammans med Sveriges deltagare på Ronneby Brunn.

Annons

Nationerna som är med är Kina, Tyskland, Moldavien, Norge, Nigeria, Ukraina och Sverige. Kina har alltid duktiga simhoppare liksom Tyskland, även Ukraina är duktiga, däremot visste inte Janne Nilsson och Ulrika Knape så mycket om Moldavien och Nigeria.

Hur är då formen med Sveriges hopp Anna Lindberg?

För en vecka sedan gjorde hon bra från sig i Spanien närmare bestämt i Madrid där hon blev trea. Anna har sedan OS i Sidney opererat en fot två gånger och har kommit efter med träningen.

– Jag har väl tränat sammanlagt 10 veckor sedan OS. Den 20 april satte jag igång. Jag känner inte av skadan och formen tycks bli bättre vecka för vecka. I fyra veckor har jag hoppat och jag vill självklart bli så bra som möjligt.

> Anna ensam i VM

– Jag strävar nu efter att få känslan tillbaks. Jag har en egen målsättning inför VM i Tokyo i den 22 juli.

Sverige skickar bara Anna Lindberg till VM. De unga som nu är i Ronneby är med föra att lära och internationella tävlingar är viktiga.

> Ulrika med i premiären

1970 var det premiär för Swedish Cup i Ronneby. Då var Ulrika Knape, Annas mor med, liksom pappa Mathz Lindberg.

– Det var några år sedan, säger Ulrika.

Annons

Jan-Erik Nilsson berättade att under några år var tävlingen förlagd till Jönköping.

– Det blev inge succé direkt i Jönköping så nu är vi här i Ronneby igen. Nu har vi plockat ut de som gjort bra resultat. Vi har ytterligare två juniorer men de är i Tyskland och tävlar. Anna har sett till att intresset för simhopp är mycket stort. Nu är det många tjejer som börjar, när Joakim Andersson var ett namn blev det pojkarna som tände på sporten.

> Tror på flera poängrekord

– Om låt oss säga fem år kan nog Sverige ha fått fram flera hoppare som håller hög internationell klass. Jag tror säkert att flera av våra hoppare kommer att slå personliga poängrekord, säger förbundskaptenen.

I dag blir det höga hopp, damer, final (1A avdelningen, svikthopp, herrar, försök och final höga hopp, damer, final (2:a avdelningen.

På midsommarafton blir det svikthopp, herrar, semifinaler, svikthopp, damer, försök samt svikthopp, herrar, final.

På lördagen avslutas tävlingen med höga hopp, herrar, final (1:a avdelningen), svikthopp, damer, semifinaler, höga hopp herrar final samt svikthopp, damer final.

För Sverige hoppar Anna Lindberg, svikthopp, Emma Hjalmarsson, höga hopp, Maria Lund svikthopp och höga hopp vilket också Maria Meckbach gör.

Bland herrarna hoppar Simon Chrisander och Frej Tulin bägge disciplinerna, medan Peter Bergström, José Egana och Sebastian Källström är med i svikt och Robin Johansson i höga hopp.

Nisse Göransson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons