Asarum jobbade hårt

Stabilt och säkra 3–0 med mersmak för Asarum IFs damer mot gästande Glimåkra IF.
– Vi jobbade hårt och fick till slut hål på ett försvarande lag. Positivt var att vi skapade så mycket i matchen och 3–0 sitter fint. Det var endast första kvarten vi slarvade lite, säger nöjde tränaren Pierre Persson.
Nyheter • Publicerad 19 maj 2013
TRYCKARE. Lova Hansson grinar illa efter den här bollkontakten.
TRYCKARE. Lova Hansson grinar illa efter den här bollkontakten.Foto: Lena Ehring

Innan matchen hade Asarum fyra poäng mot Glimåkras åtta. Det verkade vara tvärt om av det som syntes på planen.

Maja Eriksson var en av hemmalagets tongivande.

– Riktigt kul och det släppte både spel- och målmässigt. Vi har ändrat spelsystem och det föll väl ut. Vi borde faktiskt gjort två-tre mål till på alla chanserna, säger Eriksson, som fick priset som bästa hemmaspelare.

Asarum startade bäst, men Glimåkra fick första chansen sedan Julia Persson missat ett bakåtspel. Målvakten Hanna Andersson halvräddade friläget och Persson var tillbaka och slog undan på mållinjen.

I mitten på halvleken hade Asarum två möjligheter, men skotten gick utanför. Med aggressivt jobb kunde Lisa Gustavsson minuterna senare sno åt sig bollen och servera Franziska Brüggemann friläge för 1–0.

Andra halvlek var helt och hållet Asarums. Spelet började fungera bättre och bättre och passningarna hittade rätt. Laget hade fyra klara lägen innan mycket rättvisa 2–0 i 69:e minuten.

Lova Hansson avslutade en snabb omställning efter pass från Josefine Brorson och Lisa Gustavsson. Trean efter en suverän frispelning där Jennie Johansson hittade Lisa Gustavsson, som pangade in bollen via stolpen.

Efter trevande inledning var backlinjen bra och Maja Eriksson och Lova Hansson dominerade på mitten. Framåt var Lisa Gustavsson främst med två målgivande passningar och ett mål.