Asarum malde ner Jämjö

Jämjö var obesegrat på hemmaplan. Jämjö var seriens målgladaste glad.
Men det var före fredagens hemmamatch mot serieledande Asarum som efter 0–4 befäster sin plats i serietoppen.
Nyheter • Publicerad 1 juni 2013

– Under andra halvlek hade vi full kontroll, säger tvåmålsskytten Joel Enarsson som inledde och avslutade Asarums överkörning av Jämjö.

Efter paus handlade det om en överkörning eller kross, välj själva.

– Vi bara maler på och gör också våra flesta mål under andra halvlek, säger Enarsson som själv är uppe i fem fullträffar totalt.

Inledningsvis såg det dock annorlunda ut. Under de första 20 minuterna skapade Jämjö fyra kvalificerade målchanser där Alexander Peterssons ribbträff i 17:e minuten var närmast att resultera.

– Vi var helt fel på det. En del ommöbleringar i laget gjorde att vi inte hittade rätt i positionerna, förklarar Asarums tränare Göran Bogren.

När Asarum väl hittat rätt så började kvarnen att mala och sakta, men säkert smulades Jämjö sönder.

– Vi har förstås inte råd att missa sådana chanser som vi gjorde i början. Andra halvlek är odiskutabel. Asarum spelar en fin fotboll, erkänner Jämjös tränare Niklas Andersson.

Jämjös försvar uppträdde alldeles för passivt i samband med ett par av Asarums mål. En förklaring kan vara att bägge ordinarie ytterbackarna saknades på grund av sjukdom.

– Det kostade något mål, men huvudena började falla på spelarna redan efter 0–1, säger Andersson.

För Asarumsspelarna var det tvärtom – de växte. Och tycktes dessutom orka hur mycket som helst.

– Vi är inte stora till växten, men vi har stora lungor, säger Bogren och skrattar.

Tvåmålsskytten Enarsson är fostrad i Asarum, men tillhör Mjällby och är utlånad därifrån.

– Nu ger jag allt för Asarum och det här härliga gänget. Kontraktet med Mjällby går ut efter den här säsongen, men drömmen om att spela i högre sammanhang har jag fortfarande kvar, avslutar Enarsson som snart fyller 20 år.

Jämjö–Asarum 0–4 (0–0)

Målen: 0–1 (57) Joel Enarsson, 0–2 (64) Johannes Hultgren, 0–3 (71) Johannes Hultgren, 0–4 (80) Joel Enarsson.