Åtvidaberg hade inga problem att besegra Mjällby med 3-0 efter 2–0 i halvtid.

Orsakade av nummer 25 i Åtvidabergs FF.

Med två läckra mål ordnade snabbe Imad Zatara 3–0 till östgötarna.

Trots att Åtvidaberg förde spelet blev det stryk i derbyt mot IFK Norrköping senast.

Något Mjällby fick ordentligt sota för i stället.

Tabelltrean hade inget att sätta emot när östgötarna fick upp farten i anfallsspelet.

Framför inte Imad Zatara.

Den 28-åriga palestinska landslagsmannen ställde till med en rejäl oreda i gästernas försvar med sin snabbhet och teknik.

Något som resulterade i dubbla fullträffar och förde upp Zatara till fem mål på tio omgångar.

Först nickade han in 2–0 två minuter före paus – sedan snurrade han upp Mjällbys försvar och avslutade med ett skott rakt upp i krysset.

Annons

För ledningsmålet svarade anfallskollegan Viktor Prodell, efter ett härligt inlägg av Kristian "Pligg" Bergström.

Åtvidaberg kunde ökat på siffrorna ytterligare. Både inhopparen Oscar Möller och Bergström hade gyllene lägen - men sköt över.

Mjällby - som plockat sju poäng på de fyra senaste matcherna - hade svårt att ta sig igenom hemmalagets försvar.

En som lyckades var Haris Radetinac, men målvakten Henrik Gustavsson räddade utan större problem. (TT)

Åtvidaberg–Mjällby 3–0 (2–0)

1–0 Viktor Prodell (26), 2–0 Imad Zatara (43), 3–0 Imad Zatara (57).

Varningar, Åtvidaberg: Mohammed Abubakari. Mjällby: Haris Radetinac.

Domare: Kristoffer Karlsson, Helsingborg.

Publik: 3 159.

Åtvidaberg (4–4–2): Henrik Gustavsson – Andreas Dahlén (Tom Pettersson 46), Erik Moberg, Daniel Hallingström, Anton Tinnerholm – Kristian Bergström, Daniel Sjölund, Mohammed Abubakari, Martin Christensen (Oscar Möller 63) – Viktor Prodell, Imad Zatara (Alberis da Silva 90).

Mjällby (4–4–2): Mattias Asper – Viktor Agardius, Jasmin Sudic, Gbenga Arokoyo, Daniel Ivanovski (Mahmut Özen 38) – Craig Henderson (Hannes Sigurdsson 63), Daniel Nilsson (Robin Strömberg 76), Andreas Blomqvist, Haris Radetinac – Kristian Haynes, Marcus Ekenberg.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.