Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bengt tränar Karlshamn?

KARLSHAMN Tränarfrågan är hett stoff i Karlshamns Handbollförening. Dragan Mihailovic har fyra matcher kvar med gänget. Men se’n...
Sydöstran kan avslöja att det med största sannolikhet blir en nygammal lösning. Bengt Pettersson är hetaste namnet.
Nyheter • Publicerad 16 mars 2001

– Vi har planer på en lösning. Men serietillhörigheten har viss inverkan, säger Bengt Pettersson i ett kryptiskt svar på direkt fråga.

Karlshamns ordförande, Tomas Carlsson är något rakare i sitt svar. Han medger att parterna pratat med varandra om tränarfrågan. Och att Bengt Pettersson vore en bra lösning.

Annons

– Diskussioner har förts med Bengt, men inga papper är skrivna ännu, säger Tomas.

> Serietillhörigheten avgör

Tydligt är att serietillhörigheten kommer att få kraftig inverkan på den nya tränarens arbete med laget. En fortsättning i eliten har en plan, division II en helt annan.

Svaret på planlösningen får vi efter de fyra matcher Karlshamn har kvar i seriespelet. Även om, Bengt Pettersson lär bestämma sig innan. Men han tvingas ändå vänta med planeringen till den spännande slutstriden är över.

– Karlshamns HF står inför faktum att ett helt gäng egna produkter är mer eller mindre mogna för representationslaget. Därmed har föreningen nått det vi har strävat efter i flera år. Och nu skall vi satsa på våra egna unga förmågor i en eller annan form, beroende på vilken serie Karlshamn kommer att tillhöra, säger lagpappan Bengt Pettersson, förresten, snart pappa för tredje gången.

> Inget riktigt sabbatsår

Sabbatsåret som Bengt tog efter att ha tränat Karlshamns representationslag under flera år blev enbart ett sabbatsår från A-lagsträning.

Äldsta sonen, Kalle 13 år, spelar i 88-laget, har slitit tillsammans med pappa Bengt under hela säsongen. Men mest tid har ändå gått åt som utbildningsansvarig i Blekinge Handbollförbund och Karlshamns HF.

– Mitt intresse för tränarverksamheten har aldrig slocknat. Därför är det också intressant att diskutera om division I-planerna, säger Bengt.

Det primära föreningsmålet är att Karlshamn även nästa säsong skall spela i division I. Och målsättningen var att säkra kontraktet på ett relativt tidigt stadie.

Annons

Men nu har det gått som det har gjort och spänningen inför avslutningen i division I är näst intill olidlig.

För närvarande ligger Karlshamn en poäng över kvalstrecket. Stavsten (h), Kristianstad (b), Anderstorp (h) och Kävlinge (b) är programmet som återstår.

– Ett tufft program och visst hade det varit lugnare om division I-platsen varit klar redan nu. Men vi skall göra vad vi kan för att hålla oss kvar, säger ordföranden, Tomas Carlsson.

Därefter är det dags att avslöja den nya tränaren.

Ett hett tips - Bengt Pettersson - kanske med Lasse Olsson som medhjälpare.

Conny Pettersson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons