Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bragdvändning för Karlshamns HF

TORSLANDA Karlshamn visade upp en underbar inställning i måstematchen mot Torslanda i handbollsettan. Med en kvart kvar att spela såg det mycket dystert ut när hemmalaget ledde med 22-16. Men med en vilja av stål kunde Karlshamn genomföra en makalös vändning och vinna med 25-23 (12-8).
Nyheter • Publicerad 5 mars 2001

- Vi fick helt enkelt inte förlora den här matchen, efter att vi tappat så onödiga poäng innan, så det var oerhört viktigt för fortsättningen, säger karlshamnstränaren Dragan Mihailovic.

Karlshamn verkade dock inte ta matchen på allvar inledningsvis. Torslanda tilläts styra och ställa och karlshamnspelarna verkade oengagerade och rörde sig dåligt på planen.

Annons

- Under hela den första halvleken fungerade spelet dåligt. Framförallt fick Jens Olander i målet ingen hjälp av försvaret och det utnyttjade Torslanda, fortsäller karlshamnstränaren.

> Snabba mål uteblev

Gästerna försökte men det knöt sig även i anfallsspelet som en följd av missarna i försvaret. De enkla målen snabba målen uteblev i den första halvlekan och det såg minst sagt dystert ut inför den andra.

Till en början i den andra halvleken såg det dock bättre ut för gästerna. 3-2-1-försvaret började ge utdelning, men Karlshamn hade ändå svårt med skärpan i anfallet. Med en kvart kvar att spela såg det nattsvart ut för karlshamnskillarna. Hemmalaget hade 22-16 och det såg mer eller mindre klart ut för Torslanda.

> Taktiska genidrag

- Vi var ju tvungna att hitta på något så vi provade att spela 6-0-försvar, men bytte ganska snabbt över till att spela 5-1 med en indian längst fram. Först då vaknade vi på allvar och spelade upp oss markant, säger Mihailovic.

Detta taktiska genidrag visade sig bli inledningen på en makalös spelvändning från gästernas sida. Allt började fungera. Försvaret och Jens i målet hjälpte varandra på bästa sätt och skotten satt det ena efter andra bakom hemmalagets målvakt.

> Spelarglädje

- Fredrik Elf och Niklas Martinsson spelade ut hela sitt register i slutet och glädjen var total efter att domaren till slut blåste av matchen. Nu har vi äntligen fått det flyt som vi så länge saknat och nu blir grabbarna inte lätta att tas med fortsättningsvis, avslutat en mycket nöjd karlshamnstränare.

TORSLANDA-KARLSHAMN 23-25 (12-8)

Målen: Fredrik Elf 8, Niklas Martinsson 6, Pelle Carlsson 4, Urban Sandström 2, Daniel Blomdahl 2, John Sunesson 2, Henrik Roström 1.

Janne Martinsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons