Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Chockstart av Listerby

Listerby satte gasen i botten direkt i mötet med IFK Karlshamn i lördags. Innan tjugo minuter var spelade visade Väggas resultattavla redan 0–3 till gästerna.
När matchen var slut hade Listerby krossat hemmalaget med 1–5.
Nyheter • Publicerad 27 maj 2013
Foto: Jonas Gustafsson
Foto: Jonas Gustafsson
Foto: Jonas Gustafsson
Foto: Jonas Gustafsson
Foto: Jonas Gustafsson
Foto: Jonas Gustafsson
Foto: Jonas Gustafsson
Foto: Jonas Gustafsson
Foto: Jonas Gustafsson
Foto: Jonas Gustafsson
Foto: Jonas Gustafsson
Foto: Jonas Gustafsson
Foto: Jonas Gustafsson
Foto: Jonas Gustafsson

– Det här var inte förväntat. På förhand kände vi att vi skulle vara nöjda med en poäng här, säger mittfältaren Jim Nilsson som startade målfyrverkeriet redan i den sjätte minuten.

Hans väl avvägda frispark gick rakt igenom alla spelare i straffområdet och letade sig in i målvakten Martin Håkanssons bortre stolpe.

Annons

– Det var ett rent flytmål. Det var meningen som en passning, säger målskytten blygsamt och måhända lite väl sanningsenligt.

Fjorton minuter senare hade Daniel Österling och Nassir El Ali sett till att öka på ledningen till 3–0. En betryggande marginal skulle många säga, men Listerbys tränare Roger Nilsson slappnade inte av, utan refererade till en svensk hockeynestor.

– Det är som Leif Boork säger. Att leda med 3–0 är det svåraste som finns. Mot Rödeby hade vi en 3–0-ledning men tappade till 3–3.

Men denna gången gick det vägen och säsongens andra trepoängare gjorde att Listerby tog klivet förbi IFK Karlshamn i tabellen.

– Varje poäng är viktig. Vad jag förstår så är vi tippade sist i år, säger Roger Nilsson.

– Ibland är det skönt att ingen tror på en, säger sonen Jim.

För IFK Karlshamn så var det andra raka förlusten och laget är inne i en negativ trend. Men den dippande formen har sina förklaringar. Skador på flera ordinarie spelare har gjort att Magnus Wedin tvingats flytta runt i positionerna den senaste tiden.

– Laget blev av med många spelare ifjol och då tvingades vi bygga om inför denna säsong. När vi nu har fått alla skadorna så har vi fått bygga om på nytt, säger Wedin.

Bland de saknade spelarna fanns bland annat skyttekungen Jonathan Karlsson.

– Men vi spelar alltid med det bästa vi har, så det är inget att skylla på.

Annons

Matchen bjöd stundtals på bra spel, även om båda lagen mattades av på slutet. Till slut var det ett bra djupledsspel och ett antal försvarsmissar som gjorde att Listerby kunde rinna iväg.

– Rent spelmässigt är de inte bättre än oss. Vi ger dem matchen första 30 minuterna, säger en deppig Magnus Wedin.

– Jag tyckte vinsten var rättvist. Man kan prata om att spela fin fotboll och så. Men vi har mycket speed och då tycker jag vi ska utnyttja det, säger Roger Nilsson.

IFK Karlshamn–Listerby 1–5 (0–3)

Målen: 0–1 (6) Jim Nilsson, 0–2 (18) Daniel Österling, 0–3 (20) Nassir El Ali, 1–3 (53) Martin Turesson, 1–4 (70) Nassir El Ali, 1–5 (87) Carl Nilsson.

Publik: 87.

Domare Fidan Hasani, Ronneby

Lagen, Listerby: Marcus Rönbeck – Christer Brazee, Ola Nilsson, Daniel Österling, Andreas Calic – Jim Nilsson, Anders Månsson, Jacob Fridhagen – Nassir El Ali, Carl Nilsson, Timmie Olofsson

IFK Karlshamn: Martin Håkansson- Jacob Håkansson, Martin Turesson, Anton Svärd, Albin Kohlberg – Johan Andreasson, Arben Iseni, John Eriksson – Julius Olsson, Karl Lindqvist, Niklas Eriksson

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons