KARLSKRONA. Claudio Zecs comeback i IFK Karlskrona kan egentligen sammanfattas med ett enda ord.
Succé!
Åtta mål i sin första tävlingsmatch på nästan två år.
- Det måste jag vara nöjd med, men det blev lite onödigt jämnt till slut.
IFK vann med 25-24 (13-12) mot Lund efter en synnerligen gastkramande avslutning.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2001

Målvakten Peter Iverfeldt stod ivägen för 17 skott och kantspelaren Fredrik Björklund spelade en matchavgörande roll när han dundrade in tre mål i rask takt i inledningen på den andra halvleken.

Men det var ändå Claudio Zec som tilldrog sig det största intresset i Karlskrona Idrottshall.

Annons

”Cladde” som han kallas kom in efter elva minuters spel och med undantag av ett par minuters vila så spelade han sedan nonstop.

- Jag var riktigt trött mot slutet, det lär kännas i kroppen i morgon.

> Åtta mål

Han sköt elva skott i matchen.

Åtta av dem gick i mål, två tog i trävirket och ett satt utanför målramen.

Ett ganska hyfsat facit av en som inte spelat en riktig tävlingsmatch på nästan två år.

- Tja, jag kanske kunde gjort något till men jag har en ömmande axel så jag kan inte skjuta på kraft.

Claudio Zec har lovat IFK:s tränare Pether Krautmeyer att han står till förfogande i åtta av de resterande tio matcherna.

Han lär behövas. Orutinen lyser igenom vissa stunder i IFK:s unga garde.

Som igår mot Lund när laget hade skaffat sig ett fyramålsförsprång med mindre än fyra minuter kvar att spela.

Annons

Lund hämtade upp 20-24 till 23-24 och inte ens när Erik Sjödahl bröt igenom och smällde in 25-23 med en och en halv minut kvar var det avgjort.

> 500 i publiken

Lund gjorde mål i nästa anfall och när sedan Niklas Olsson trampade över så fick Lund en ny chans till kvittering, nu redde Olsson själv upp situationen när han snodde åt sig bollen i nästa lundaanfall.

- Han är en fighter, det är därför han är här, berömde tränare Pether Krautmeyer.

Runt 500 personer såg matchen och det som de allra flesta kommer att minnas är förstås Claudio Zecs bejublade återkomst.

- Jag är inte ett dugg överraskad av hans spel, jag vet vad han kan, sade IFK Karlskronas tränare Pether Krautmeyer.

IFK Karlskronas nya lagbygge kan hålla ändå till division I.

Claudio Zec har visat att ingenting är omöjligt.

## IFK KARLSKRONA- LUND 25-24 (13-12)

Mål IFK Karlskrona: Claudio Zec, 8, Fredrik Björklund, 5, Erik Sjödahl, 5, Niklas Olsson, 2, David Kraft, 2, Johan Svensson, 2

Annons

Lund: Ola Christiansson, 5, Ludwig Arnoldsson, 5, Mikael Eriksson, 4, Christian Håkansson, 4, Henrik Alm, 3, Börje Fennhagen, 3

Utvisningar IFK: 2x2min, Lund: 1x2min

Domare: Krister Lindgren, Rolf Ottosson, Kristianstad.

Publik: 500

Jan-Erik Martinsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.