FC Iliria har presenterat sig på allvar för fotbolls-Blekinge.
I går tog sig den nybildade division 6-föreningen till final i Svenskfast Cup.
– Helt sjukt, säger Besart Hasani.
Nyheter • Publicerad 8 maj 2013
Cupskräll. Besart Hasani och hans lagkamrater kunde fira 3?2 i semifinalen mot Jämjö GoIF och finalavancemang.Foto: Marcus Palmgren

3–2 mot division 3-laget Jämjö fick Brunnsvallen att koka av glädje efter slutsignalen.

Spelarna firade.

Publiken skrålade.

Det var äkta känslor och Besart Hasani hade svårt att samla sig efter kramkalaset med lagkompisarna.

– Det här betyder så mycket för oss.

FC Iliria bildades i slutet av 2012 men har redan skrivit blekingsk fotbollshistoria genom att bli första division 6-lag i cupfinal.

Tre bonusstraffar i paus (Besart Hasani slog dem alla tre) gav två mål och 2–2 inför den andra halvleken. Att Jämjö ledde med 0–2 ska man främst tacka målvakten Simon Fredriksson för. Iliria hade fyra, fem riktigt feta chanser i första och borde spräckt nollan.

– Bonusstraffarna hjälper oss, men tänk att vi kan skapa så mycket chanser mot ett division 3-lag, säger Besart Hasani.

En av tre bröder Hasani på planen, Fidan, satte 3–2 efter paus – ett mål som räckte till seger, trots några nervösa avslutningsminuter när Jämjö var på kvitteringsjakt.

FC Iliria möter Asarums IF i finalen den 28 juni.

Iliria–Jämjö 3–2 (0–2)

Målen: 0–1 (4) Erik Magnusson, 0–2 (20) Alexander Petersson, straff, 1–2 (45) Besart Hasani, straff, 2–2 (45) Besart Hasani, 3–2 (56) Fidan Hasani.

Publik: ca 250.

Domare: Nehat Maxhuni, Lyckeby.