Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Curlingklubben till SM

MÖRRUM Karlshamns Curlingklubb åker i dag till Sundsvall för att ställa upp i SM.
Nyheter • Publicerad 9 mars 2001

Det är fyra rutinerade herrar som kommer att försvara länets färger. I går kväll skulle Sydöstran träffa laget inför deras sista träning. Curlinghallen var nersläkt och inga spelare fanns på plats. Isen höll helt enkelt på att försvinna.

Nog var det lustigt att inte kommunen lät isen vara kvar till i går kväll när ett lag hade svarat för en fantastisk bedrift att ta sig till SM-slutspelet.

Annons

Isen stod under vatten och vi ville ju ha en bild av killarna.

Nu var alla råd dyra, det var att ringa Thomas Nilsson som tillsammans med Daniel Svensson är skipper i laget. Thomas försökte få med sig en lagmedlem till men kunde inte nå honom.

- Jag får komma själv till Södra Hallen om ni nu vill ha en bild. Visst är det synd att vi inte fick behålla isen några dagar till. Nu har vi tack och lov lyckats få några träningstider i Sundsvall.

> Går inte att träna

- Som ni ser går det ju inte att träna på denna isen. Men jag måste ändock berömma de som skött den. De två sista åren har isen här i curlinghallen varit perfekt, det har med våra framgångar att göra, menade Thomas.

Inte är det någon nådig motståndare laget från Karlshamn får möta i första matchen. Det är nämligen världsmåstarna, lag Lindholm från Östersund.

För några år sedan var Karlshamn med i elitserien och var ett fruktat lag. Både Thomas själv, Daniel Svensson och Tommy Hjalmarsson har spelat i elitserien. Det är bara Robert Sandgren som inte provat på spel i högsta serien.

> Vann DM

- Säsongen som håller på har varit fantastisk. Vi kom visserligen bara fyra i division I men vi vann DM för Blekinge, Skåne och Halland. Att vi sedan skulle vinna Götalandsmästerskapen uppe i Jönköping var en sensation och det utan förlust.

- Otroligt men nu har vi gjort det och kommer att kämpa mot landets bästa lag. Vad det gäller laget från Östersund har vi faktiskt mötts tre gånger och har vunnit två, den tredje föll vi med endast 2-3. Vi räds dom inte.

Annons

> Spelar snabbast

Karlshamnslaget har trappat ner mycket sedan elitserietiden, det verkar som om dom blivit bättre. Inget lag i Sverige spelar så snabbt som dom och dessutom är killarna mycket taktiska, det kan gå långt.

- Faktiskt kan det bli så, målsättningen är minst kvartsfinal. Varför inte semi? Visst är det skickliga lag samtliga men vi är inte sämre. Med lite tur kan vi nå hur långt som helst, det är små marginaler, säger Thomas Nilsson.

Vinnande lag får representera Sverige vid VM. Omöjligt är det inte att Karlshamn kommer att nå dit. Spelarna är mycket tända på uppgiften.

- Vi tänker inte åka hem förrän på måndagen i alla fall, så långt ska vi gå och då är vi i kvarten. Tänk om vi även är kvar på tisdagen då finalen spelas, avslutar skippern.

Nisse Göransson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons