Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dundersuccé för OK Orion

Vilken dundersuccé det blev för OK Orion när Silva League avgjordes!
Fyra löpare på pallplats var näst intill jackpott. Tilda Johansson D18 tog hem slutsegern och Erik Andersson H18 blev tvåa, samt tredjeplatser till Anton Johansson H20 samt Oleksandr Kratov H21 som svarade för ett lopp i absolut världsklass.
Nyheter • Publicerad 20 maj 2013

I en stentuff svårorienterad terräng där värmen gav många löpare stora problem visade Orions stjärnor högsta klass i jaktstarten.

Tilda Johansson trodde att hon spurtade om andraplatsen, men fick höra i högtalarna att hon utropades som totalsegrare i D18.

Annons

– Vilken överraskning! Jag trodde Sara var före i mål. Nu känns det helt underbart.

Johansson, som sprang ut som tvåa några minuter efter storfavoriten Sara Hagström, sprang stabilt i den för dagen tuffa terrängen.

– Det var riktigt svårt i dag. Jag visste inte att Sara missade redan vid första kontrollen. Emma och jag sprang sedan bra till femman. Där missade vi och då såg jag Sara för första gången.

Vid varvningen låg hon 30 sekunder efter de två tjejerna i täten.

– Jag var riktigt trött, men jag sprang säkert och när jag kom ifatt Emma Blessmo trodde jag vi kämpade om andraplatsen. På slutet fick jag krafter och kände mig stark igen. Trots två USM guld var nog detta min största merit i karriären, avslutar en lycklig guldtjej som nu drar vidare med övriga Orionlöpare till Norge på träningsläger.

I H18 svarade Erik Andersson för ett stabilt lopp. Han sprang ut som fyra, men många missade första kontrollen och redan där låg han tvåa. En placering som Andersson sedan höll in i mål.

– Det var riktigt tufft i värmen. Jag var väldigt trött på slutet och trodde väl inte att jag var tvåa. Jag har sprungit solo hela banan, men jag är jättenöjd med min andra plats då Silva League var vårens stora mål, säger en nöjd Orionlöpare.

Anton Johansson, H20, sprang väldigt säkert och var ett tag uppe på andra plats.

– Jag har haft bra flyt och känt mig pigg, men på slutet av den tuffa banan började tröttheten komma, Jag är väldigt nöjd med att bli trea sammanlagt, avslutade Anton som förhoppningsvis också fixade en biljett till junior-VM i juli.

Simon Smedberg, OK Skogsfalken, som hade en sjätteplats i H20 inför finalen, fick tyvärr lämna återbud på grund av förkylning.

Annons

Oleksandr Kratov trivdes i den svårorienterade terrängen och satte stora delar av världseliten på plats med dagens snabbaste tid.

– Det har gått väldigt bra. Anders Holmberg och jag sprang ifrån klungan. Vid näst sista kontrollen på den 15 km långa banan tog jag en liten chans, men Anders fick ändå kontrollen före mig. En tredjeplats är helt okej och jag fick ytterligare ett bra kvitto inför VM i Finland, sammanfattar en mycket trött Kratov.

Ingen kunde dock hota världsettan Thierry Gueorgiou.

I damklassen tog Tove Alexandersson Stora Tuna, en minst lika stabil seger. Här kämpade Orions Nadiya Volynska bra och kunde till slut springa i mål som sexa.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons