Elfsborg vann med 2-1

Elfsborg är fortsatt obesegrat i årets allsvenska.
Men mot Mjällby fick svenska mästaren slita för 2–1 (1–1) – Elfsborgs tredje raka seger.
Nyheter • Publicerad 5 maj 2013

Det krävdes ett misstag från gästernas Gbenga Arokoya för att Elfsborg skulle kunna sätta matchavgörande 2–1. I den 66:e minuten var mittfältaren Marcus Rohdén vaken och bröt Mjällbymittbackens misslyckade uppspel. Och i friläge gjorde vänsteryttern inget misstag.

Minuten efter byttes han ut och fick ta emot applåder från de 8 047 åskådarna på Borås Arena. Arokoya fick även han lämna planen i förtid sedan han fått sitt andra gula kort i slutskedet.

Den inte allt för välspelade matchen rycktes sönder av längre skadeavbrott.

Efter drygt 20 minuter tvingades Mjällbymålvakten Mattias Asper och Elfsborgsmittfältaren Stefan Ishizaki avbryta matchen på grund av huvudskador sedan de skallat ihop när Ishizaki försökte trycka in en straffretur.

Och i stället för ett ledningsmål på straff genom Lasse Nilsson satte gästerna 1–0 några minuter senare när högeryttern Haris Radetinac i den 26:e minuten fick en öppen korridor på sin kant.

Elfsborgs revansch skulle dock komma. Tio minuter senare fick mittbacken Tom Söderberg helt omarkerad nicka in kvitteringen bakom inhoppande Alexander Lundin.