Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

En man mer – då föll Jämjö

Jämjö GoIF lyckades inte utnyttja sitt 75 minuter långa numerära överläge borta mot Myresjö/Vetlanda utan föll tungt 1–3.
– Det kändes som vi hade kontroll på matchen, då gör de 2–1 i sitt första anfall i andra halvlek, säger Jämjös tränare Niklas Andersson.
Nyheter • Publicerad 26 maj 2013

Alexander Petersson har öst in mål i inledningen av säsongen. Även mot Myresjö inledde han piggt och det var i och med hans friläge som smålänningarna drog på sig en målchansutvisning redan i matchminut 15.

Trots detta var det hemmalaget som genom en vunnen nickduell tog ledningen bara fem minuter efter utvisningen.

Annons

– Där fick de den energi som vi inte ville att de skulle få, säger Niklas Andersson.

Jämjö pumpade ändå på, Myresjökeepern gjorde en bra räddning på ett skott av Alexander Petersson, men när Adam Stefanson höll sig framme på returen var målvakten överspelad.

– Efter kvitteringen har vi bra koll på matchen, men vi skapar inte de där riktigt vassa målchanserna, till viss del beroende på att de sjunker djupt med sitt lag.

Jämjö dominerade matchbilden i akt två, men fick inte utdelning på sitt spelövertag.

Med kvarten kvar av ordinarie matchtid tappade blekingelaget markering på en framrusande hemmaspelare, som rundade Jämjömålvakten och rullade bollen i nät.

– Vi flyttade upp så vi hade tre man på topp och avslutade matchen med mer lyftningar, att de gör ytterligare ett mål spelar mindre roll när vi inte får in något. Surt att förlora en sån här match, säger Niklas Andersson.

– Nu bryter vi ihop och tar nya tag till derbyt på fredag, säger han avslutningsvis.

Myresjö–Jämjö 3–1 (1–1)

Jämjös mål: 1–0 (20) Glenn Lennartsson, 1–1 (23) Adam Stefanson, 2–1 (75) Robert Ek, 3–1 (90) Jerker Einarsson.

Domare: Håkan Grahn Gustavsson, Växjö.

Publik: 100.

Bosse Johnsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons