Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ett tungt nyförvärv

På torsdagen gjorde Karlskrona HK klart med sitt tyngsta nyförvärv hittills inför nästa säsong.
27-årige amerikanen Jordan Smotherman, som förra säsongen spelade allsvenskt med Tingsryd, kommer i vinter att representera KHK.
– Det här är en toppspelare, konstaterar en nöjd Stefan Bengtzén, sportchef i KHK.
Nyheter • Publicerad 24 maj 2013
Foto: 
SYNS. 191 centimeter lång och 95 kg tung är Jordan Smotherman en spelare som syns på rinken och KHK:s sportchef Stefan Bengtzén är säker på att det är en spetsspelare han signat.
SYNS. 191 centimeter lång och 95 kg tung är Jordan Smotherman en spelare som syns på rinken och KHK:s sportchef Stefan Bengtzén är säker på att det är en spetsspelare han signat.Foto: Lars Nilsson/hesafredrik.se

Bengtzén såg och imponerades av det som Smotherman presterade i Tingsryd förra säsongen och har under några veckor jobbat stenhårt för att övertyga den amerikanske forwarden om att komma till Karlskrona.

– Jag har pratat mycket med honom på telefon och förklarat hur vi har tänkt oss framtiden och verkligen försökt sälja in Karlskrona.

Annons

Och tydligen lyckades Bengtzén. Smotherman har skrivit på ett ettårskontrakt och kommer att ansluta till övriga truppen i augusti.

– Smotherman var imponerande bra i Tingsryd förra säsongen och han blir inte sämre denna.

På 52 matcher i grundserien svarade Smotherman för 36 poäng fördelat på 24 mål och 12 assist. I kvalserien blev det ytterligare två mål och sex assist.

– Det är en spelare som visar stor pondus på rinken och mycket kretsar kring honom. Han kommer att bli en av de ledande spelarna i laget, betonar Bengtzén.

Innan Smotherman kom till Tingsryd gjorde han en säsong i Danmark och svarade då för 60 (!) poäng på 39 matcher för Esbjerg.

2005 draftades han av Atlanta Thrashers, men har totalt bara gjort fyra NHL-matcher och har under åren 2006–11 mest spelat AHL-hockey.

– Han är lite ”elak” på isen också och definitivt en spelare man lägger märke till, fastslår KHK:s sportchef.

Hans bygge av KHK modell 2013-14 tar alltmer form.

– Målvaktsbiten är avklarad, men ett par backar och ett par forwards till ska in innan det är klart. Vi behöver mer spets och kraft både framåt och bakåt.

Rolf Jönsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons