Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ettan lockar ”Peppe”

KARLSKRONA Jens Norrman, ny tränare, var första nyförvärvet till Karlskrona Innebandyklubb.
Men ett antal spelare är också kontaktade. En av dem är, Peter Rosenius, som funderar skarpt på att byta upp sig i seriesystemet.
Nyheter • Publicerad 16 mars 2001

– Karlskrona har kontaktat mig. Men innan jag ger besked om klubbyte skall jag fullfölja kontraktet med Wedeby i division IV. Men visst lockar division I igen, säger Rosenius och låter riktigt sugen på sin ny-gamla klubb.

Peter tillhör ju grunderna av gamla CIF och spelade med dem under hela storhetstiden i elitserien.

Annons

Efter en säsong (1998) i Helsingborgsklubben, Högaborg/Viskan bar det hemåt igen och Peter var med om ”the bitter end” och sorti ur Elitserien 1999.

> Sugen på elitspel igen

En lugnare säsong i Wedeby har haft god inverkan på den nu 30-åriga elitspelaren, som nu är redo för spel i eliten igen.

– Jag har sett CI.., förlåt, Karlskrona i stort sett varje match. De verkar ha en bra organisation. Och med Jens som tränare kan det bli riktigt bra. Han kan det här med innebandy och har de rätta kraven på spelarna, säger Peter Rosenius.

Inom två veckor kommer den notoriske målgöraren att bestämma sig.

Räkna med att han återfinns kommande säsong i Karlskrona Innebandyförening.

– Ettan lockar, säger Rosenius.

> Thorssell kommer inte

Däremot lockar inte division I för Olle Thorssell, den vindsnabbe forwarden som lämnade Carlskrona IF, för Jönköping.

Ryktet har placerat Olle i Karlskrona IBK. Men enligt Olle själv finns det inga såna planer.

Annons

– Nej, inte kommande säsong i alla fall. Jag har ett år kvar på mitt kontrakt, så det är Jönköping som gäller, säger han.

Så den g’o-biten gick KBIK bet på. Men med Rosenius i laget och någon förstärkning till kanske nyförvärvsdörren kan slås igen

För som det ser ut just nu kommer ingen av spelarna i A-truppen att lämna klubben.

– Inget av de ”tunga korten” har aviserat klubbyte. Så det ser riktigt bra ut. Men vi jobbar ändå med en och annan förstärkning. Rosenius är en av dem, erkänner Rolf Trulsson i Karlskrona IBK:s arbetsgrupp för tränare och nyförvärv.

> Behålla stommen

Att bygga på egna produkter och behålla stommen i laget, är ett av målen inför den kommande säsongen. Och tydligt är att Karlskronaledningen lyckats.

– Ett bra läge att börja säsongsarbetet med. Det innebär att vi inte behöver lägga all kraft på nya spelare. Minst lika viktigt är att vi kan jobba vidare med ledarutbildning och ytterligare förstärka den gruppen, säger Rolf Trulsson, inte ulan stolthet i rösten.

Det är bara att hålla med. Jensa Norman ny tränare och Peter Rosenius, ny spelare. Läget kan knappast vara bättre.

Conny Pettersson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons