Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

FKK föll mot serieledarna

Tabellettan Oskarshamn besegrade FK Karlskrona med 2–0.
– Jag är inte nöjd med förlusten, men jag är nöjd med arbetsinsatsen, säger FKK-tränaren Stefan Linder.
Nyheter • Publicerad 17 maj 2013
Blodvite. Sebastian Halle fick smaka på en armbåge. Karlskronamålvakten behövde ett par stygn efter matchen.
Blodvite. Sebastian Halle fick smaka på en armbåge. Karlskronamålvakten behövde ett par stygn efter matchen.Foto: Daniel Svensson
Trångt i straffområdet. Oskarshamn hade det mesta av bollinnehavet under machen och 2?0 var ett logiskt resultat sett till spelet på Arena Oskarshamn.
Trångt i straffområdet. Oskarshamn hade det mesta av bollinnehavet under machen och 2?0 var ett logiskt resultat sett till spelet på Arena Oskarshamn.Foto: Daniel Svensson

Smålänningarna är svårbemästrade hemma på konstgräsplanen och Karlskrona kom aldrig i hotande närhet även om laget producerade några chanser i den inledande halvleken.

– Vi hade tre frilägen där, men fick inte till några skott. Det studsade inte med oss, förklarar Linder.

Annons

Istället tog hemmalaget ledningen.

– Spelarna tyckte att det var offside och han kom helt fri, men flaggan kom aldrig och då är det ju inte offside.

Mål nummer två var ett skott, tio meter utifrån straffområdet, som styrdes på en olycklig FFK-spelare och ställde målvakten Sebastian Halle schack matt.

– Vi pratade om att backa hem och hålla ihop laget i halvtid. Vi ville göra Oskarshamn övermodiga.

Det fungerade till viss del. Smålänningarna hade majoriteten av bollinnehavet, men kom ändå inte till några större chanser. Å andra sidan slet det uppoffrande försvarsspelet hårt på Karlskronaspelarna som inte orkade med några särskilda omställningar när chansen väl gavs.

– Vi försökte så gott vi kunde, men räckte inte till. Jag tvivlar på att det finns fler lag som det här och jag tror att de vinner serien, säger Stefan Linder vars lag krigar vidare i den nedre regionen av division 2-tabellen.

Eric Petersson kvitterar ut det högsta betyget i Karlskronalaget.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons