KARLSKRONA · Sent ska syndaren vakna.
– Det där stämmer väl rätt bra in på mig ikväll.
KAIF:s skyttekung Urban Svensson strålar av lycka sedan han avgjort division III-derbyt mot IFK Karlshamn med sina två avslutande fullträffar.
Nyheter • Publicerad 21 juni 2001
Urban Svensson har precis av gjort division III-derbyt mot IFK Karlshamn. Men det satt långt inne. Karlshamn chock öppnade och hade 2-0 redan efter elva minuters spel. Men KAIF kom igen.Foto:

Han kunde blivit syndabock efter sin straffmiss i den första halvleken.

– Usch, jag ville bara försvinna, det var en hemsk känsla.

Han kände sig rätt säker när han klev fram till straffpunkten.

– Tänkte sätta den högt i krysset.

Det blev inte riktigt som han tänkt sig. Bollen försvann upp mot himlen istället för in i nätmaskorna.

I det skedet hade IFK Karlshamn chockat KAIF och gjort två mål de första tio minuterna, straffmissen kändes förstås som en dolkstöt i själen på KAIF-spelarna i allmänhet och Urban Svensson i synnerhet.

– Måste erkänna att jag gick och tänkte på den där jäkla missen resten av halvleken.

Nu blev det ändå ett lyckligt slut för jämjö-svensson.

På tre glödheta minuter vände han matchen och skickade samtidigt upp sitt lag i serieledning.

– Känslan är obeskrivlig, jag kommer inte att glömma den här matchen i brådrasket.

Om Urban Svensson var lättad och tagen av stundens allvar så var tränare Flemming Pehrson desto mer uppspelt.

Som ett barn på julafton skulle man kunna säga.

– Jag vet att vi är ett bra lag, och så gör vi vår sämsta halvlek för säsongen, klart att jag är glad över att vi lyckades vända.

När tränare Pehrson pratar om säsongens bottenapp så tänker han förstås på de inledande fyrtiofem minuterna som Karlshamn dominerade.

– De fick göra två mål när vi stod och sov i försvaret.

> Deppigt i IFK-lägret

Glädjen i KAIF var förstås den omvända i Karlshamns omklädningsrum.

De var ju ändå så nära att lugga seriefavoriten på poäng.

–Vi slutade spela efter en kvart, det är inte så lätt att spela fotboll runt eget straffområde, det låter kanske märkligt, men jag vårt problem är på det mentala planet, vi är inte alls något dåligt fotbollslag, säger tränare Håkan Norén.

Urban Svensson visar förståelse för IFK:s motgång.

– De kan inte ha det alltför roligt just nu, det är väl ungefär som jag kände mig efter straffmissen.

Om det var Karlshamn som spelade bra i den första halvleken eller om det var KAIF som var ovanligt bleka råder det säkert delade meningar om.

Vi konstaterar bara att Karlshamn gick till pausvila med en klart rättvis ledning, men att KAIF var så oerhört mycket bättre efter paus och att rättvisa till slut ändå skipades.