Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hästö-Marcus mot höjderna

KARLSKRONA Marcus Sandström, Hästö IF:s, målspottare är en handbollstalang som kan gå riktigt långt. Marcus är en bland 21 spelare från hela landet som blivit uttagen till träningsläger i Katrineholm senare i år.
Hästöspelaren som är högernia (distansskytt) har tidigare blivit uttagen till landslagsläger där deltagarantalet var mycket stort.
Nyheter • Publicerad 27 januari 2001

- Jag har varit med på två steg och skulle egentligen även varit med på steg tre. Tyvärr stukade jag då en fot och fick tacka nej. Jag blev uttagen i landslaget och skulle varit med borta mot Ungern men skadan satte stopp. Jag har dock i alla fall spelat i landslagströjan. På ett av lägren i Katrineholm spelade vi en internmatch där ett av lagen hade det gula och blå och det andra reservstället. Jag spelade i gult och blått.

- Nu inför nästa läger återstår 21 spelare, tydligen har det gått bra för mig för jag är en av dem. Några kommer att försvinna av de 21 men förhoppningsvis är jag kvar när truppen tages ut. Alltid kul att bli uppmärksammad och det sporrar givetvis. Det går ju bra för vårt A-lag i den mycket tuffa division III-serien. Skulle vara kul om vi lyckades ta steget upp, säger Marcus.

Annons

Marcus har även sysslat med tennis och fotboll i Lyckeby GoIF. Nu är det endast handboll som gäller.

> ”En stor talang”

Mats Lindau ett välbekant handbollsnamn i Sverigen och med ett antal landskamper tränar ju som bekant Hästös unga lag. Vad säger Lindau om Sandströms framfart på handbolllsplanerna?

- En mycket stor talang med rätt inställning. Han tränar tre kvällar i veckan med Hästö och sedan två dagar i veckan på handbolls idrottsprogrammet på Chapman. Marcus är målmedveten och personligen tror jag att han blir en mycket bra handbololsspelare. Men det är upp till honom själv, det är träning och åter träning som gäller om man violl lyckas. På talang når man bara en visst gräns, säger mats Lindau.

> Stor chans

Marcus sanström har nu alltså en bra chans att komma med i juniorlandslaget, i maj spelar juniorerna i Portugal och nog skulle det kännas bra för Marcus att komma med dit bland påläggskalvarna inom svensk handboll. Nästa steg är U-landslaget, kommer Marcus över den trösklen också kan Karlskrona åter få en internationellt duktig spelare.

Mats Lindau ville betona att det finns flera talanger i Hästö IF.

- Får vi bara behålla grabbarna så de inte försvinner från stan kan det se roligt ut framöver. Men det gäller då att spelarna stannar här i karlskrona,. gör dom det så tror jag vi har ett elitserielag igen. Själv ser jag positivt på framtiden för handbollen i Karlskrona, säger före detta landslagsmannen Mats Lindau.

Nisse Göransson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons